Депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ отправиха ключови въпроси към управляващите

Мнозинството отхвърли предложението на социалистите за обвързване на обезщетението за дете с минималната работна заплата

По време на Блиц контрола депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ бяха най-активни, като отправиха ключови въпроси към управляващите. Преди това мнозинството в зала отхвърли социалното предложение на левицата обезщетението за отглеждане на дете да бъде обвързано с минималната работна заплата. Управляващите останаха глухи за аргументите на социалистите, че е абсурдно от 16 млрд. лв. дълг да не могат да бъдат отделени 19 млн. лв. за българските деца.
Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов попита образователния министър Меглена Кунева колко училища ще бъдат затворени и ще предприеме ли тя действия, за да спре този процес. Той не помина и въпроса за съдържанието в учебниците, като подчерта, че процесът по определянето му трябва специално да бъде контролиран.
Зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов попита вътрешния министър Румяна Бъчварова дали ще приеме оставката на ректора на Академията на МВР. Той разкритикува за пореден път Бъчварова заради пропуснатите възможности за справяне с битовата престъпност.