Дума

Вестник „ДУМА” е наследник на „Работнически вестник”, създаден по инициатива на Георги Кирков през 1897 г.  До 1990-та година носи името „Работническо дело”. Сегашното име на вестника е вдъхновено от Ботевото издание „Дума на българските емигранти”.

Промяната прави дългогодишният главен редактор на изданието и патриарх на съвременната българска журналистика Стефан Продев.

Днес „ДУМА” е с модерна визия и висок тираж, който се разпространява в цялата страна. Освен актуални новини, в него могат да бъдат открити анализи и коментари на различни теми, интересни четива. Части от тях се публикуват на сайта http://duma.bg

„ДУМА” има свои постоянни приложения, които са търсени от читателите: “Глобус”, “Пардон”, “Пегас”, “Неделник”, както и специализирани страници като: “Балкани”, “Колела”, “Театър”, “Наука”, “Шахмат”, “Кино”, “Галерии”, “Пътешествия”, “Книги”, “Музика”, “Лов и риболов”, “Образование” и други.

Вестникът се обръща и към младите с рубрики, посветени специално на тях. Такова е приложението “Булевард”, както и рубриката, която всяка седмица информира читателите за новостите в сайтa http://redfen.net/, който е поле за изява на голяма част от младите социалисти. Екипът на изданието комбинира млади репортери с опитни журналисти, а главен редактор е членът на ВС на БСП Ивелин Николов.

 

Виж още

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи