Председател на БСП

 

Корнелия Петрова Нинова

 

  • Корнелия Петрова Нинова е родена на 16 януари 1969 г. в село Крушовица, област Враца. Завършила е Юридическия факултет в Софийски университет "Свети Климент Охридски". Преди да стартира политическата си кариера е работела като съдия в Софийски градски съд, юрисконсулт в Столична община, следовател в Столичното следствие, изпълнителен директор на „Техноимпекс”.
     
  • През 2003 г. става член на БСП, когато партията е в опозиция. От септември 2005 до 2007 г. е зам.-министър на икономиката и енергетиката по външно-икономическата политика. От декември 2005 г. е и председател на Управителния съвет на „Булгартабак Холдинг“ АД. От 2009 г. Нинова е народен представител от БСП. В периода 2013 – 2014 тя е председател на социалната комисия в българския парламент, като по нейна инициатива са приети редица мерки за борба с безработицата сред младите, подпомагане на нуждаещите се семейства и Закон за защита на конкуренцията, с който се сложи ред в отношенията между големите търговци и малките производители.
     
  • През 2020 г. е преизбрана за председател на БСП след като печели първия в историята на партията пряк избор на председател.

Виж още

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи