Жельо Бойчев: Нужна е лява алтернатива на сегашното управление

Фев 24, 2016 Новини БСП в медиите 0 1745

БСП ще излезе още по-обединена и сплотена от предстоящия Конгрес

„Управлението на коалицията има нужда от лява алтернатива и затова погледите и желанията на обикновения човек за промяна и подобряване на живота му са отправени към левицата. Важно е също БСП да излезе още по-обединена и сплотена от предстоящия Конгрес”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев по Радио К2. По думите му доверие към БСП има и то не се определя само от членската маса, а и от всички онези, които приемат лявата политика, насочена към хората.

По повод доклада за КТБ, Жельо Бойчев заяви, че още от самото начало левицата е настоявала всичко за тази банка да излезе на светло и хората да са наясно какво се е случило с нея. „Лесно може да се установи кои са подписвали договорите на различни нива в банката, ролята на банковия надзор на БНБ. Важно също каква е ролята на прокуратурата, какво прави държавата по възстановяване средствата на вложителите?”, коментира народният представител. Бойчев припомни, че засекретяването на доклада за КТБ е отговорност на правителството, защото то се е случило именно с неговото одобрение. По думите му фалитът на банката е предизвикан, за да се сложи ръка на големите компании, които са имали отношения с КТБ.

Народният представител бе помолен да коментира и спирането на обществените поръчки. Бойчев бе категоричен, че това не е работа на премиера. „Поръчките бяха спрени, след като фирмите вече са били избрани. После се оказва, че няма пари. Част от съмненията около казуса са свързани и с прекратяването на старите поръчки, като целта е те да се сключат съобразно новите законови правила”, обясни Бойчев. Според него  вниманието на обществото се насочва към акция, която има за цел да покаже, че  всичко в държавата се случва с одобрението или не на министър-председателя Бойко Борисов.

Накрая Бойчев обърна внимание и на внесените поправки в Изборния кодекс от БСП, направени заради печалния образ на изборите от последното им провеждане у нас. „Целта е да не се опорочава вотът на хората. Затова нашите предложения засягат подбора на участниците в изборния процес и целят всички те да отговаря на по-стриктни условия, когато се провежда изборът им. По този начин ние смятаме, че съмненията около вота ще се сведат до минимум”, каза още той.