Миков към Московски: След като не сте Вие, нека заедно да намерим кой продаде летище „Видин” на безценица

Продаването на  летище „Видин” на безценица ли е разбирането ви за развитието му?, попита Филип Попов министър Московски

„След като не сте Вие, нека заедно да намерим кой продаде летище „Видин” на безценица”. Това призова председателят на НС на БСП Михаил Миков министъра на транспорта по време на днешния парламентарен контрол.  Той обясни, че сградите, които по същество са част от летището, са продадени с две заповеди  - една по времето, когато министър на транспорта е била Ангелкова и една по времето, когато министър на транспорта е  Московски. Той подчерта, че на 26.11.2014г. със заповед на министъра на транспорта е открита процедурата за продажба на имот частна-държавна собственост. Лидерът на БСП подчерта, че по-късно съучастникът в лицето на областния управител Момчил Станков след това я продава. Миков заяви, че става въпрос за сградите, които са до пистите, дори щабът и складовете.

Лидерът на левицата заяви, че 4 декара застроена площ – сгради, построени в периода 1985г. - 1989г. и 12 декара земя, са продадени за 162 хил. лв. „Благодаря за отговора на министър Московски, вярвам, че нямате нищо общо. Явно прокуратурата трябва да се заеме със случая”, заяви Миков. Това според него е поредният невидим резултат, който става видим. „Това се случва по времето, когато всички искахме да планираме развитието на региона. Още стои на областната управа покана за концесиониране и търсене на клиент за това летище. Кой концесионер ще дойде, след като сградите вече са продадени?”, попита председателят на БСП.

Филип Попов: Продаването на  летище „Видин” на безценица ли е разбирането ви за развитието му?

„Какви са плановете на Министерство на транспорта за развитието на летище „Видин”?”. Този въпрос отправи народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов към министъра на транспорта Ивайло Московски. Той припомни, че министърът е бил кандидат за народен представител именно от Видин и неведнъж е казвал, че един от приоритетите , наред с инфраструктурата и развитието на транспорта, е летище „Видин”. „Ние също подкрепяхме този приоритет. Очевидно обаче нашето разбиране за развитие дълбоко се разминават с тези на министър Московски”, заяви Попов и подчерта, че идеята на министъра е да се продаде летището на безценица.