Мерджанов пита Кунева: Защо премиерът лъже, за да замазва ситуацията?

Няма програма за връщането на българите от чужбина

„Какво представлява  програмата за връщане на българите от чужбина, какъв е нейният обхват, какви ресурси са насочени за обезпечаване на дейността й  и какви са резултатите от нейното изпълнение?" Този въпрос отправи зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на левицата Атанас Мерджанов към вицепремиера Меглена Кунева. Той подчерта, че няма никакво съмнение, че едни от най-тежките и болезнени въпроси пред българското общество и българската държава са демографската криза и изтичането на български граждани в чужбина. 

Мерджанов заяви, че при официалното посещение на премира в началото на месеца в Лондон, на среща с българската общност, му е бил зададен въпрос- какво се прави за преодоляване на демографската криза, има ли програма за връщане на  българите в страната ни. На това Борисов отговаря с- „Има, разбира се.” „От вашия отговор и от реалните факти, видни за всички, става ясно, че такава програма няма, тоест министър-председателят е казал една неистина. Това го знаят и нашите сънародници в чужбина”, категоричен бе говорителят на БСП и допълни, че липсва държавна политика за връщането на българите от чужбина.

„Крайно време е не само със замазване на ситуацията, и буквално с лъжи, и то изречени от министър председателя, ние да се опитваме да бягаме от проблемите”, заключи Атанас Мерджанов.