БСП трябва да бъде една силна опозиция, от каквато страната ни се нуждае

Окт 04, 2009 Новини БСП 0 1535

БСП трябва да бъде една силна опозиция, защото България има нужда такава опозиция

БСП трябва да бъде една силна опозиция, защото България има нужда такава опозиция. Трябва да отстоим и социалните постижения от последните години. Много хора вече започнаха да усещат какво е дясно управление. С тези думи се обърна председателят на БСП Сергей Станишев към симпатизантите на левицата в Бургас. По думите му всеки, който има виждания, трябва да каже с какво ще направи БСП по- силна в една среда, в която правителство има много агресивно по отношение на БСП. Станишев изтъкна, че управляващите целят да смажат БСП чрез една координирана политическа кампания, която да дискредитира партията в две направления - морал и компетентност. Според него сега основната задача на левицата е този период да бъде преодолян. „Затова са ни необходими силни екипи и хора, които са биткаджии и трябва да влязат в противопоставяне с неверни обвинения и с лъжи", категоричен беше Станишев.

Лидерът на БСП отбеляза, че БСП има нужда от сериозна, откровена и самокритична дискусия. „Платихме си сметката за коалиционното управление. Нямаме основание да се срамуваме от него", каза още Станишев. Според него партията се нуждае от сериозно обновление и промяна по всички направления на своето съществуване. Станишев каза още, че тази събота и неделя предстои да се учреди младежкото обединение в БСП . „Това са 15 000 млади хора, които трябва да имат много по-голямо влияние върху формирането на политиката в партията. Това ще бъдат вижданията, които ще застъпя пред Конгреса", допълни бившият премиер.

В Бургас Станишев коментира и вдигането на акциза на тютюневите изделия. Според него този акт ще бъде бреме за много от потребителите и ще доубие "Булгартабак". Станишев каза още, че ако се търси допълнителен ресурс за бюджета, няма нужда да се намалява осигурителната тежест. „Коалиция за България се противопостави на намаляването й с два пункта, защото това ще отвори дупка от близо 400 милиона лева", каза лидерът на социалистите. Той изтъкна, че ако се запази досегашното ниво на осигурителната тежест, има реална възможност да се увеличи минималната работна заплата.

Станишев представи по-рано през деня в село Люляково кандидатът на Коалиция за България за кмет на община Руен - Андрей Храниславов. На въпрос на медиите очаква ли победа на местните избори за кмет в Руен, лидерът на социалистите заяви, че БСП участва в изборите със сериозни намерения. „Ние винаги сме подкрепяли силно нашите кандидати, аз винаги съм се старал да се ангажирам с техните кампании", каза в заключение Станишев.