Ивайло Калфин участва в международна кръгла маса по въпросите на световната икономическа криза

Ръководителят на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и заместник председател на Комисията па бюджети в ЕП Ивайло Калфин участва на кръгла маса по покана на зам

Ръководителят на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и заместник председател на Комисията па бюджети в ЕП Ивайло Калфин участва на кръгла маса по покана на зам.председателя на американския Брукингс институт и доскорошен зам.генерален секретар на ООН Кемал Дервиш. Събитието се провежда в турския град Бодрум от 30 септември до 2 октомври се организира от Турския институт за икономически и политически изследвания.

Основните теми, които се обсъждат са свързани с развитието на световната икономическа криза, реакцията на еврозоната и ЕС, както и с големите енергийни проекти в Европа. Сред участниците в кръглата маса са Стенли Фишер - председател на Централната банка на Израел и бивш първи заместник управителен директор на МВФ, Масуд Ахмед, директор на МВФ за страните от Близкия изток и Централна Азия, Даниел Грос - директор на Центъра за изучаване на европейските политики, представители на национални правителства в Европа,  на водещи неправителствени организации и на основни световни медии.

В рамките на събитието Ивайло Калфин провежда редица разговори по възможните варианти за развитието на икономическата криза, възможните политики на ЕС и перспективите на важните за България енергийни инфраструктурни проекти.