БСП продължава инициативата си за подпомагане и защита на българите в чужбина

Председателят на НС на БСП Михаил Миков и народният представител Мариана Бояджиева се срещнаха с Алла Карра и Татяна Папурова

 

Председателят на НС на БСП Михаил Миков и народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ член на комисията по култура Мариана Бояджиева се срещнаха с директора на Музикалния колеж в Твърдица, Молдова – Алла Карра и Татяна Папурова – представител на кметство Твърдица.

На срещата бяха обсъдени въпросите за положението на българите в Молдова, условията им на живот, образованието в Твърдица, нуждата от българска телевизия в региона. Като основни приоритети те посочиха запазване на българската култура, вяра и българско самосъзнание сред сънародниците ни в Молдова.

Лидерът на левицата Михаил Миков пое ангажимент БСП да продължи да защитава правата на българите в чужбина. Карра и Папурова потърсиха подкрепа за работата и издръжката на Музикалния колеж за българска музика и танци, който е уникална и единствена по своя род институция извън България. Те предадоха на Мариана Бояджиева писмо с молба за помощ, което да бъде предадено на председателя на НС.

Карра и Папурова се срещнаха и с депутата от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова. Те изразиха своята благодарност към нея за подкрепата, която тя им е дала в труден момент.