Филип Попов: Беше ясно, че това управление няма да изведе страната на правия път

Дек 15, 2015 Новини БСП в медиите 0 2473

БСП ще продължава да отстоява интереса на хората

„Беше ясно, че този кабинет и това управление няма да изведе страната на правия път“. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов в предаването „Още от деня“ по БНТ. Той  подчерта, че БСП продължава да отстоява своите позиции. „Именно идеологията е тази сила, която кара партията ни да върви напред. Не виждам друга партия, освен БСП, която да бъде последователна, да има ясна идеология, която да я движи напред“, категоричен бе народният представител. Според него сегашното ръководство на левицата се справя добре. „Политиката на ръководството е правилна и трябва да се развиваме в посоката, която сме предприели. Ние сме единствената опозиция сега, защото това място ни отреди избирателят“, каза още Филип Попов.

Народният представител от левицата бе категоричен, че опозицията ще иска вот на недоверие, но подчерта, че трябва да се проведе разговор и с останалите народни представители. „Тогава ще се види кой е в опозиция и кой подкрепя правителството. Да не забравяме и че Радан Кънев поиска оставката на това правителство. По-голям вот на недоверие от това – накъде“, попита Попов. Според него причините за това са много. „Замразени са всички социални плащания. Средствата за общините също. Взе се заем от 16 млрд., а ще връщаме 27 млрд. Да не забравяме, че влизаме и в дългова спирала“, обясни той и продължи, коментирайки случващото се в дясно.

„РБ и ДСБ имат нов принос в развитието на понятието „опозиция“.  Хем им се иска да звучат опозиционно, хем искат да са във властта, но понятие като дървено желязо няма. Те са част от едно цяло – абсурдно е Радан Кънев да излезе в опозиция, а пък те били единни и подкрепяли правителството“, каза Попов.  

По повод съдебната реформа той смята, че разделянето на колегията на две гнили ябълки, няма да промени съдебната система. „Същото е и ако се направи ново правителство със същия министър-председател и се сменят няколко министри“, обясни народният представител и се зачуди кои са добрите неща, свършени от това правителство.

Според  Попов първо е трябвало да бъдат променени законите в страната и след това Конституцията, ако се налага. „С промяната на Конституцията няма да се решат проблемите в съдебната система. Няма да има тази връзка между изпълнителната, законодателната и съдебна власт. Вменява се на инспектората от 10 човека да следи за имотни декларации и конфликт на интереси на магистратите, които са хиляди. Очевидно е, че единственото, което се цели с тези реформи, е овладяване на съдебната власт“, каза още той.