Чавдар Георгиев: Бюджетът за 2016г е антисоциален, объркан и формален

Това е поредният бюджет на дясното управляващо мнозинство, което гледа на политиката по опазване на околната среда като на доведеното дете на държавата

„Бюджетът за 2016г е антисоциален, объркан и формален. Това е някаква стъкмистика от числа, без приоритети”. Това заяви народният представител от  БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев. Според него това е поредният бюджет на дясното управляващо мнозинство, което гледа на политиката по опазване на околната среда като на доведеното дете на държавата. „Той е формален и объркан и това се вижда от някои от заложените параметри”, коментира той. Като пример Георгиев посочи предвиденото увеличение на приходите от държавни такси. „В сравнение с 2015 г, където приходите са 3 100 000 лв., за 2016г се предвижда от 42 430 000 лв. Това увеличение е 14-15 пъти. Кой ще плаща тези такси? Реално ли е това?”, попита народният представител.
„Ако увеличаваме с пъти приходите, съответно трябва да увеличим и разходите по съответните политики, особено по политиката за опазване компонентите на околната среда, включително разходите за поддръжка на сградния фонд”, обясни Георгиев. Той поиска да направи предложение за увеличение, но Цецка Цачева го отхвърли.