Прави се опит БСП да бъде дискредитирана като партия от гледна точка на морал и компетентност

Сеп 30, 2009 Новини БСП 0 1853

Намираме се в трудна ситуация, не толкова заради резултата от изборите, а повече заради това, което се случва след това

Намираме се в трудна ситуация, не толкова заради резултата от изборите, а повече заради това, което се случва след това. Това заяви председателят на БСП и на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев при срещата си с членове и симпатизанти на левицата от Благоевград и Разлог. Според лидера на БСП е на лице цялостна, добре организирана, централизирана, ръководена от политическото ръководство на ГЕРБ кампания срещу БСП. Целта е левицата да бъде дискредитирана като партия от гледна точка на морал и компетентност. Станишев предупреди, че ако тази атака успее, независимо какво е ръководството на БСП, партията трудно ще може да претендира за доверието на хората за следващите избори.

По думите на Станишев е време да се направи анализ за годините на управлението и оттук нататък да се начертае план за действие. Освен запазването и разширяването на доверието на хората в БСП той посочи нуждата от промяна на организацията на партията като цяло. БСП трябва да подобри начина на формиране и осъществяване на политиката, нейното обясняване, вътрешнопартийната комуникация, политиката по отношение на медиите и обществото.

Лидерът на БСП изтъкна, че с посещенията си в странната цели да проведе откровени разговори с местните структури на партията, както и да чуе предложенията и вижданията на гражданите за това в каква насока да се развива БСП оттук нататък.

В края на срещата младите социалисти от Благоевград подариха на Станишев шах с пожелание винаги да прави правилните политически ходове. Прозрачните стъклени фигури на шаха младежите обясниха, че символизират почтеността и честността на социалистите.