Зафиров към Ненчев: Вярно ли е, че докато има напрежение в армията, гасят се пожари и се приема бюджетът на МО, Вие сте на коктейл?

На заседанието на Комисията по отбрана в НС, където трябваше да обсъдим проектобюджета на България, в частта му за МО, имаше едно знаково отсъствие – на министър Ненчев”

На заседанието на Комисията по отбрана в НС, където трябваше да обсъдим не какво да е, а проектобюджета на България, в частта му за Министерство на отбраната, имаше едно знаково отсъствие – на министър Ненчев”. Това пише в профила си във Facebook народният представител от ПГна БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Зафиров. Депутатът допълва, че заместниците на министъра са обяснили, че Ненчев е в „командировка в страната“. „На мой конкретен въпрос какво е толкова важно, че да изключи министърът от най-важното събитие за годината – обсъждането на бюджета на неговото ведомство в ресорната комисия, ми беше отговорено: „Без коментар!”, подчертава Зафиров. Той пояснява, че на допълнителен негов въпрос – Дали това отсъствие не е свързано с посещението на британския разрушител “Дънкан“ в Бургас, е последвало свиване на рамене и отново отговорът – „Без коментар“! Народният представител от левицата подчертава, че дава тази информация, защото първата точка от заседанието не е била засекретена. По думите му по единодушно решение на комисията, с изключение на двамата народни представители от РБ, разглеждането на бюджета се е отложило до появата на министъра. „Когато два вертолета Ми-17 от състава на Военновъздушните сили гасят горски пожар, възникнал в района на с. Дунево и на кв. „Райково“ в град Смолян, с екипажи от 24-та вертолетна авиобаза – Крумово, а в гасенето участват и 37 военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон в Смолян от състава на Сухопътните войски, ми се ще да попитам – къде е в момента министърът”, пише още Зафиров. Той съобщава, че до него е достигнала информация, че Ненчев е бил на коктейл на същия този „Дънкан“. „Това се случва в момент, когато войници рискуват живота си, за да спрат пожара! В момент, когато в армията има огромно напрежение, във връзка с новия бюджет и предвидените реформи, а летци отказват да изпълняват тренировъчни полети! Питам – истина ли е ?”, заключва Зафиров.