БСП бламира новия допълнителен данък за такситата, предложен от ГЕРБ

Депутатите отхвърлиха на първо четене, основно с гласовете на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, новия допълнителен данък за такситата, предложен от ГЕРБ

Депутатите отхвърлиха на първо четене, основно с гласовете на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, новия допълнителен данък за такситата, предложен от ГЕРБ . След бурни дебати, в които депутати от левицата обвиниха вносителите в лобизъм, председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова беше бламирана от парламента. Народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ остро възразиха срещу въвеждането на нов данък (таксиметров превоз на пътници), с мотивите, че той ще натовари допълнително работещите в бранша шофьори, поставени и без това в унизително положение.

„За пореден път ГЕРБ излъгаха – вместо обещаното от тях, че няма да променят данъците, те измислиха и предложиха нов данък”, заяви от парламентарната трибуна депутатът от левицата Жельо Бойчев. Колегата му Георги Свиленски попита кой е истинският автор на закона, защо само за месец се прави втора поправка в закона за автомобилните превози. „С това предложение управляващите обслужват директно интересите на големите финансови и лизингови компании, контролиращи таксиметровата дейност”, каза още Свиленски.