Управляващите оказват натиск върху съдебната власт с прогнозите си за осъдени министри

Мнозинството залага оправдания за собствената си несъстоятелност да решава големите проблеми на Българиякато доходи, заетост, инвестиции, икономически  растеж   Свидетели сме на очевиден натиск върху независимата съдебна власт, която утре ще бъде виновна, когато "гръмките престъпления" на предишната власт се окажат празен пропаганден балон

Мнозинството залага оправдания за собствената си несъстоятелност да решава големите проблеми на Българиякато доходи, заетост, инвестиции, икономически  растеж

 

Свидетели сме на очевиден натиск върху независимата съдебна власт, която утре ще бъде виновна, когато "гръмките престъпления" на предишната власт се окажат празен пропаганден балон. Това заяви заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков в декларация от парламентарната трибуна. По думите му предаването на документи и сезиране на прокуратурата е на база съмнения, преднамерено тълкуване и оценка като задължително се предпоставя вина и присъда. Миков отбеляза, че най-категорични в "прогнозите" си за осъдени са премиерът и партийния лидер. „Какво, ако не пряк натиск е това!? Правилото не е "невинен до доказване на противното", а "виновен при посочване от управляващите", каза още депутатът.  

По думите на Миков отговорност на Коалиция за България е да заяви, че действията на управляващите са в разрез с принципите на разделението на властите и нарушават върховенството на закона. Споед Миков внушенията за виновност, които мниозинството прави, засягат имиджа на българските иституциите, правата на гражданите и предопределят бъдещи тежки последици.

Депутатът от Коалиция за България посочи, че тези дни се е заговорило за закона за амнистията с мотива, че е блокирана възможността да бъдат съдени министри и висши държавни ръководители. Той определи това като опит да се отклонят досегашните твърдения за възможността за осъдени министри.

Миков изтъкна, че резултатите от изборите е създала очаквания от новото управление за упорита работа, за мерки срещу кризата, за ясни отговори какво очаква българина в следващите години. Вместо това обаче през последнитедва месеца управляващите внушават, че всичко в държавата по време на управлението на тройната коалиция е злоупотреба. „Днес управляващите залагат оправдания за собствената си несъстоятелност да решават големите проблеми на България - доходи, заетост, инвестиции, растеж", каза в заключение Миков.

 

 

От тук можете да изтеглите пълния текст на декларация