"КМЕТЕ, СЛЕЗ НА ЗЕМЯТА"

Бургас: Настоящата инициатива е във връзка със зачестилите PR изяви (за сметка на реални действия) на кмета на Бургас Д

Бургас:

Настоящата инициатива е във връзка със зачестилите PR изяви (за сметка на реални действия) на кмета на Бургас Д. Николов и по- конкретно с репортажа по BTV, където кметът гледа през Google Earth  града от високо и набелязва определени проблеми. Нашият апел към него е да се слезе на земята, тъй като вървейки по бургаските улици и комплекси проблемите се виждат много по-ясно и отчетливо отколкото гледани от космоса. В случая явно това сметище в к-с „Изгрев” е малко за да го забележи кмета – въпросът е колко голямо трябва да стане, за да последва реакция. Общината беше обявила инициатива да изхвърля едрогабаритните отпадъци около контейнерите като беше изнесен и график. Миналата седмица проверихме в комплексите „М. Рудник”, „Акациите” и „Победа” (където трябваше да е приключило почистването) и не открихме видим резултат. Много вероятно е управляващите в общината да се оправдаят, че още не е дошъл реда на к-с „Изгрев” да бъде почистен. Бургазлии обаче не могат да чакат такива кампанийни акции да решат проблема с мръсотията в Бургас. Почистването на града трябва да бъде ежедневна задача на общинската администрация.
Крайно време е общината да премине от думи и показни меропиятия към реална работа, защото проблемите с боклуците в междублоковите пространсва, парковите площи и градините са актуални за целия град, а не само за к-с „Изгрев”. Голям град като Бургас не може да се управлява само с медийни изяви по телевизии и концерти. Изисква се набелязване на конкретни мерки и предприемане на целенасочени действия, за да се развива Бургас като модерна община, които към момента за съжаление не се забелязват.

P.S. Ако има затруднения със „слизането” си на земята, ние обещаваме да обявим инициатива за набиране на средства  и закупуване на парашут за кмета, за да може безопасно да се спусне до реалните проблеми на бургазлии.