Михаил Миков с пожелание за успех на изборите и шест вида халва в с. Брош

Окт 23, 2015 КЪРДЖАЛИ Новини Избори 0 2279

Ние направихме истинска кампания – без да купуваме гласове, без да обещаваме постове или да заплашваме с уволнения

 Председателят на БСП Михаил Миков получи като подарък шест вида халва от кандидата за кмет на партията в с. Брош, Кърджалийско, Садифе Мюмюн с пожелание за успех на предстоящия вот. Тя е от стар кърджалийски род, който от поколения се занимава с производството на халва, а само преди няколко дни кандидатът за кмет на община Кърджали от БСП Георги Кючуков и кандидатът на ДПС Хасан Азис сключиха публичен облог че който спечели село Брош, ще почерпи с халва. „Вече  сме приготвили лакомството”, казаха от предизборния щаб на БСП в Кърджали. За първи път от 20 години насам БСП издига осем кандидати от турски етнос в селата на община Кърджали. Четири от тях са жени. 

Лидерът на БСП Михаил Миков промени  натоварената си програма, за да подкрепи социалистите в Източните Родопи. В Кърджали той беше посрещнат от кандидатите за кметове на общини и на кметства в областта. Председателят на партията получи 22 червени рози жените социалистки – това е номерът в бюлетината, с който БСП участва в местния вот в общината.Кандидатът за кмет на Кърджали Георги Кючуков получи категоричната подкрепа на председателя на левицата в битката за кметския стол.

„Ние направихме истинска кампания – без да купуваме гласове, без да обещаваме постове или да заплашваме с уволнения. В районите със смесено население живеят много бедни хора – и българи, и турци, и роми. Над 70 процента от семействата ползват помощи за изпращането на първокласник на училище. Социалната солидарност  тук е много важна и БСП е единствената партия, която гарантира тази солидарност, тази помощ за хората”, обърна се Михаил Миков към хората. Заедно с кандидата за кмет на община Кърджали Георги Кючуков  и члена на ИБ на БСП Милко Багдасаров,  Миков посети  един от пунктовете, където социалистите събират подписи за провеждането на референдум за отделянето на град Кърджали в самостоятелна община. „ С тази инициатива предизборната кампания за нас започна една година по-рано и ще продължи и след 25 –ти октомври. Това, което сме си поставили като задача, ще бъде изпълнено”, каза Георги Кючуков. Отделянето на Кърджали в самостоятелна община ще превърне ДПС в трета политическа сила в града. Георги Кючуков  посочи още, че за първи път БСП е изправена срещу обединения фронт на ГЕРБ и ДПС. „Съвместното управление на двете партии и на местно, и на национално ниво вече е факт. Още повече след ясната заявка на Лютви Местан за преформатиране на управленската формула в страната след местните избори и потвърждението на Бойко Борисов в интервю пред една от националните телевизии”, каза кандидатът за кмет на Кърджали от БСП.

Милко Бгадасаров пожела успех на престоящия вот и прогнозира балотаж между БСП и ДПС в Кърджали.

Лидерът на БСП Михаил Миков  проведе среща и със социалистите от община Ардино и подкрепи кандидатите на партията там.