Румен Петков: Всякакви резки завои са немислими, ако България иска да е енергиен център

Плевен: Председателят на Парламента лъже цинично и организацията на работа под негово ръководство е под всякаква критика

Плевен: Председателят на Парламента лъже цинично и организацията на работа под негово ръководство е под всякаква критика. Така народният представител коментира пред плевенските медии работата на НС. Той бе в града за отбелязването на годишнината от 9 септември. Според него е недопустимо да се обяви, че ще се работи без почивка, а за един месец в Парламента да има 100 минути работа. На подхвърлянията, че някои комисии са работили, може да повярва само някой наивник, подчерта Петков. Проблемът е, че една цинична лъжа се възприема като нещо нормално, и това е много тревожно, сподели народният представител от Коалиция за България. Затова той вече е превел  възнаграждението си на медицинско заведение за подпомагане лечението на болен плевенчанин.

Като принципна определи Румен Петков позицията на президента. Според него статията съдържа жизнено важни за България тези. Не случайно медиите я нарекоха „програмна", допълни Румен Петков. Не само като тревожно, но и като вредно определи той „разноговоренето" от страна на различните представители на властта. Петков бе категоричен, че всякакви резки завои са немислими, ако България иска да е енергиен център, да е предсказуем партньор в НАТО, в ЕС, в отношенията с Русия, Германия, Франция. Според Петков зад тези резки завои не стои политика, а волни, на моменти глуповати разсъждения на определени хора, които случайно са заели някакви места. Народният представител подчерта, че статията трябва много добре да бъде анализирана и да се предприемат нужните стъпки и действия, с които да се отговори на потребностите на българското общество.