Инж. Милчо Доцов: кандидатът за кмет на община Берковица

Инж. Милчо Доцов: Ще подобря живота на хората в Берковица. Сега трябва да направим верния избор, след като имахме възможност да сравним управлението до 2011 г. и по време на ГЕРБ, казва кандидатът за кмет на общината

МИЛЧО ДОЦОВ е роден на 24 октомври 1953 г. Завършил е Техническия университет в София - специалност машинен инженер, и фирмен мениджмънт в УНСС. Два мандата е бил кмет на община Берковица (2003-2011 г.). За предстоящите на 25 октомври избори е кандидат за кмет, издигнат от местна коалиция "С инж. Милчо Доцов за хората от община Берковица", подкрепен от БСП. Женен, с две деца. Номерът на бюлетината на Милчо Доцов и коалиция "С инж. Милчо Доцов за хората от община Берковица" е 7.
 
- Кои са най-тежките проблеми за хората в Берковица? Знаем, че един от тях е безработицата, какво е вашето виждане за справяне с проблема?
 - Берковица като част от Северозападна България няма как да остане встрани от традиционните проблеми на нашия край. Големият проблем на общината наистина е безработицата, липсата на поминък, липсата на икономика. Ето защо, когато разработвахме програмата, с която се явяваме на местните избори, поставихме основни акценти върху разрешаването именно на този проблем, създаване на условия за реализиране на малкия бизнес, но и създаване на условия за привличане на големи инвестиционни партньори, които да създадат предприятия на територията на общината. Общината се нуждае от икономика, базирана на производство. Оттук ще започне и развитието на икономиката на услугите.
 Разбира се, ще създадем условия за подпомагане на малките селскостопански производители, като за целта ще се организират селскостопански пазари за разпространение на продукцията. За реализацията на първия етап от проекта "Ком" ще разчитаме на партньорство с бизнеса и привличане на сериозен инвеститор, с интереси в развитието на нашия край.
 - Какви политики могат да задържат и дори да върнат младите хора в Берковица?
 - Берковица обезлюдява, хората търсят препитание не само в големите градове, но и на Запад, към Западна Европа. Хората на Берковица са нейното богатство. Младите са енергията, която може да промени негативните тенденции през последните години. Ето защо трябва да положим усилия не само да ги връщаме по-често към родния край, но и да ги задържим тук. Създаването на работни места ще създаде условия една част от младите хора да остават да работят в родния си град.
 Берковица е красива, има прекрасна природа. Развитието на туризма и реализирането на планираните проекти в тази област ще създадат работни места. Планираме поне двойно увеличение на субсидиите за спортните клубове, за да създадем условия децата на Берковица да спортуват. Работата по европейските програми ще създаде условия за работа на бизнеса и ако насочим усилията си към инвестиране на капиталови разходи в размер на над 50 млн. лв. в улици, пътища, тротоари, чистота, водопроводи, ще създадем и условия за развитие на всички останали отрасли.
 - При контактите ви с избиратели срещате ли разбиране за позитивния ефект, който може да има лявата политика за хората и общините?
 - Хората в Северозапада и в Берковица заслужават социална политика - политика с грижа за децата, за майките, за пенсионерите. Това са и най-често задаваните въпроси при срещите с избирателите - какво предвижда програмата в социално отношение. Тук сме изключително смели, защото искаме да възстановим и дори да увеличим помощите за новородено дете на 300 лв. Още от следващата календарна година ще намалим с 50% таксите за детска градина и ясла. Планираме увеличение на субсидиите за пенсионерските клубове. Ще насочим усилия в реализация на проекти за подобряване качеството на живот на хората с увреждания, както и ще възстановим и поетапно ще увеличим възможностите за получаване на социални помощи от гражданите.
 През последните 4 години бе спрян ученическият транспорт за града. За да поправим тази неправда, планираме създаване на общинска транспортна фирма за обслужване на населението от града, но и от селата, и възобновяване на закритата градска линия за ученици. Берковица заслужава управление за хората, насочено към разрешаването на истинските проблеми.
 - Какво очаквате да се случи след 25 октомври?
 - След изборите очаквам община Берковица да тръгне отново към своето социално, икономическо и духовно възраждане. Хората имаха възможност да видят и сравнят управлението на общината до 2011 г. и по време на ГЕРБ през последните 4 години. Сега имат възможност да направят верния избор. Всеки гражданин на община Берковица заслужава повече и е важен!

Дума 19. Октомври 2015 , брой: 240