Николай Иванов: Всички творчески съюзи в града ще получават още по-голяма подкрепа, защото духът на Враца е кауза

Окт 20, 2015 ВРАЦА Новини Избори 0 1763

Николай Иванов получи плакет от Клуба на дейците на културата

Плакет за принос в развитието на Клуба на дейците на културата получи кандидатът за кмет на Враца Николай Иванов. Наградата се връчва за първи път. “През 2011 г., когато той беше кандидат за кмет, пред мен обеща, че ще съдейства да се създаде база на Клуба на дейците на културата във Враца. И това вече е факт“. Това заяви Емилия Ралчева, председател на КДК. Тя подчерта, че Николай Иванов е единственият кмет от времето на промените до днес, който е взел присърце проблемите на Клуба и съдейства за неговото възстановяване и работа. „Вероятно не знаете, но Николай Иванов е и най-големият личен дарител на Клуба. В тези трудни години, търсим за поддържането на нашата дейност предимно хора, които правят лични дарения. И затова сме му изключително признателни за това, което прави за нас“, категорична бе тя.

Николай Иванов благодари за признанието. “Не смятам, че съм направил достатъчно, но се радвам, че Клубът има своята база и място, където да развива своята дейност“, каза Николай Иванов. Той подчерта, че се ангажира всички творчески съюзи в града през следващия мандат да получават още по-голяма подкрепа. „Защото духът на Враца наистина е кауза! Трябва да го пазим и да предадем традициите на младите хора, на които изключително много разчитаме! Благодаря за признанието, за мен е привилегия, че получавам този плакет!”, каза още Николай Иванов.

В книгата за впечатления на Клуба на дейците на културата Иванов написа: “Вие сте кръстоносците на времето ни! Бъдете силни и продължавайте апостолската си дейност!”.

Днес плакет на Клуба на дейците на културата получи и Върбан Велчев – един от основателите на клуба, драматург и поет.