Днес отбелязваме 65-тата годишнина от Девети септември 1944

Сеп 09, 2009 Новини БСП 0 1584

  Сергей Станишев: Когато няма свобода и демокрация и най-големите идеали не могат да бъдат реализирани  Председателят на БСП Сергей Станишев и ръководството на партията отбелязаха 65-тата годишнина от Девети септември 1944 година с тържествено поднасяне на венци и митинг поклонение пред Братската могила в Парка на свободата в столицата

 

Сергей Станишев: Когато няма свобода и демокрация и най-големите идеали не могат да бъдат реализирани

 Председателят на БСП Сергей Станишев и ръководството на партията отбелязаха 65-тата годишнина от Девети септември 1944 година с тържествено поднасяне на венци и митинг поклонение пред Братската могила в Парка на свободата в столицата. За да поднесат цветя, бяха дошли членове на Изпълнителното бюро и Националния съвет на партията, както и множество симпатизанти на левицата. Социалисти от цялата страна организираха днес в своите общини различни инициативи, с които да отбележат годишнината.

С декларация в парламента председателят на БСП и на ПГ на Коалиция за България заяви, че близо 20 години след радикалната промяна на икономическата и политическата система оценката за тази дата се движи в два различни полюса. По думите на Станишев промяната в България на девети е била неизбежна, най-малкото, защото и във Втората световна война България се оказа в състава на губещата коалиция, срещу която се изправи целия демократичен свят. „Страната ни е единствената с организирано антифашистко движение и това е изчистило образа й в световната общност. Когато няма свобода и демокрация и най-големите идеали не могат да бъдат реализирани", каза още Станишев.