Йовко Патазов: Когато искаме да намерим решения, можем да намерим път и воля

Окт 19, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1641

Винаги съм искал и съм работил в помощ на обществото и хората и това е било мотото на живота ми

„Винаги съм искал и съм работил в помощ на обществото и хората и това е било мотото на живота ми, това е и в основата на решението ми да приема номинацията за кмет на община Раковски“, така Йовко Патазов, кандидат на БСП за община Раковски, коментира на среща със симпатизанти своя и на левицата избор.

„Сигурно не винаги е ставало така, както ни се е искало, но когато търсим  решения на поставения проблем, сигурен съм, че можем да намерим път, за да го постигнем. Почти цялата ми кариера е свързана с управление - на общината или в системата на образованието“, обясни той. Патазов подчерта, че е бил общински съветник и знае колко трудно се решават понякога поставените въпроси. „Смятам, че съм натрупал достатъчно опит, познавам много добре системите, както в общината, така и в образованието. Зная, че мога да бъда полезен на хората и общината и в този мандат, като променим и влеем нова енергия и нов заряд в  едно, надявам се успешно управление, в следващия мандат“, допълни той.

Според Йовко Пазатов общината трябва да се управлява в съгласие, за реализирането на приоритетите, предложени от хората. В този мандат те рядко се включваха в обсъждането на важни за развитието на общината въпроси, като например бюджета. „Това много ме тревожи и бих искал да включим всички заинтересовани в управлението,  и да направим така, че да могат да обсъждат темите с помощта на съвременните технологии. В началото на мандата ще предложа на колегите в общинския съвет голяма част или всички средства, които се събират от данък сгради и данък превозни средства да останат по селата или по кварталите“, каза още той. По неговите думи целта е след обсъждане с жителите,  приходите от местни данъци, събрани в квартала, в населеното място, да бъдат разходвани така, както хората са предложили. „Да им дадем право те да предложат къде да бъдат вложени, заключи  Патазов, когото жителите на община Раковски могат да подкрепят като гласуват с номер 1 в бюлетината“, заключи Йовко Пазатов.