Чакащата 20 години канализация на с. Звъничево е сред приоритетите на кандидата на БСП за кмет на селото Стойко Фодулов

В програмата на Фодулов на първо място стои подобряване на комуникацията между администрацията в кметството и тази в Общината

Чакащата 20 години канализация на село Звъничево е сред приоритетите на кандидата на БСП за кмет на селото Стойко Фодулов. Той представи програмата си при гостуването на кандидата за кмет на Пазарджик Стоян Парпулов, кандидатите за общински съветници Илко Савов, Атанас Павлов, Надя Клисурска, Васил Котев, Лазар Попов, Маргарита Иванова-Киричева, Зоя Димитрова и народният представител от избирателния район Димитър Димитров. По отношение на канализацията жителите на селото припомниха, че има готов проект за половината село, но за да бъде реализиран трябва да се актуализира. Друг проблем, на който Фодулов иска да се обърне внимание, е задръстеният с отпадъци отводнителен канал през селото, който може да се почисти и с тръби да се прибере под земята. Високите подпочвени води, особено в квартала при гарата, са друг стоящ на вниманието му проблем, за чието решаване ще се търси съдействие от хидрогеолози.

В програмата на Фодулов на първо място стои подобряване на комуникацията между администрацията в кметството и тази в Общината. Влизат също подобряване вида на селото (особено на частично ремонтираните тротоари), сигурността на пътя, здравеопазването, отварянето на втора аптека в селото, хигиената. „Ние не обещаваме, ние ще работим“, каза пред съселяните си кандидатът на БСП. Стоян Парпулов, наред с приоритетите от програмата си подчерта, че през четиригодишния мандат предвижда сериозни средства за селата и справедливо разпределение на бюджета между тях и общинския център за тяхното развитие и благоустройство. Той напомни, че за да се случат добрите намерения е важно да не се забравя, че решенията стават факт благодарение на общинските съветници.