Валентин Ламбев: Тротоарният синдром е евтина предизборна агитация

Кал и  неизпълнени обещания са видимите резултати от некомпетентното управление на досегашната управа

„Бившият кмет Даниел Панов страда от „тротоарен синдром“ и цялата ремонтна дейност в града е евтина политическа агитация”, заяви пред избиратели кандидат-кметът на БСП за Велико Търново Валентин Ламбев. Според него комбинацията на действия без план, раздути цени, ниска ефективност и посредствени резултати  са достатъчно видими за всички граждани на града. По думите му тази комбинация на непрофесионално отношение към управлението се вижда във всички дейности на досегашното управление. 
„Когато човек има план, той трябва да върви по него, за да успее. За съжаление г-н Панов е нямал такъв план, когато се е втурвал в предизборно разкопаване на търновските улици“, заяви Ламбев.
Областният председателна ГЕРБ в момента прилага класическата стратегия за закърпване на положението с псевдо ремонти и предизборни демонстрации. Тази „платформа“ в настоящия момент се разтича по улиците на Велико Търново и хората „видимо“ се сблъскват с нея.  Цялата ремонтна дейност е лишена от организация и последователност, която се дължи на липсата на план. Бързането „едни средства“ предизборно да бъдат усвоени и инкасирани в партийната каса е нищо повече от евтин популизъм, предизборна агитация и опит за подкупване на избирателите.
Редно е хората да попитат, щом средствата бяха налични от края на пролетта, защо строителството се случва чак сега? Или идеята е ремонтът да бъде предизборен инструмент  за „видими“ резултати сега, когато сме в изборна ситуация. Под въпрос е искреността да се помогне на хората и да се облагороди града?
Според Ламбев липсва логика да се заменят плочите на относително здрави тротоари, при положение, че в града съществуват десетки  улици без тротоар изобщо. Кал , реки от строителни материали и  неизпълнени обещания са видимите резултати от некомпетентното управление на досегашната управа. „Видими за всички граждани станаха последствията от няколко дневния дъжд. И това е само дъжд. А когато падне първи сняг? Той няма да бъде невидим!“, попита Ламбев.
Въпросът за качеството на материалите също е актуален. Още преди няколко месеца той и групата съветници от БСП са сигнализирали за проблема. „Направихме демонстрационен експеримент  за здравината на  положените павета на бул. „България“. Колегата Стоян Витанов заложи мустака си, че качеството е ниско и го заля с вода. Наистина се оказа се, че материалът попива течността, докато другите я задържат.
„Градът ни е разкопан, няма тротоар, по който да не зее трап, няма никакви предпазни ограждения, стърчат кабели”, обясни Ламбев. Според него „тротоарният синдром“ от последната половин година напомня сюжет от Втората световна война.
Време е да се сложи край на нагласените обществени поръчки, на раздутите цени, снижената ефективност и липсата на всякакви визия как ще се развива града. Затова той  и екипът му предлагат прозрачност, строг контрол и визионерска политика с хоризонт от поне 10-20 години. 
„Може да ме диагностицирате като „работохолик“, но поне от „тротоарен синдром“ не страдам. Смятам да го излекувам и от местната власт във Велико Търново“, обяви Ламбев.