Младите в Търговище към Миков: За нас има бъдеще в БСП и България

Председателят на БСП: Търговище е еталон за социална политика

„Тези млади хора, на които днес връчвам партийните книжки, са причината БСП да продължава да се бори“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред стотици членове, симпатизанти на партията и граждани в Търговище, където връчи електронните членски карти на част от над 50-те младежи, станали членове на БСП-Търговище в последните месеци. Младежи от цялата област заявиха своята твърда убеденост в нуждата от лява политика в България и своята готовност да се борят за нея. Те бяха категорични, че именно БСП е партията, в която искат да се развиват, защото тя защитава интересите на младите хора и подпомага тяхното развитие.

Михаил Миков заяви, че Търговище е еталон за социална политика, който дава сигнал към всички структури на БСП и цяла България. Той предупреди, че освобождаване от такси, изграждането на площадки, пенсионерски клубове не са даденост, а трябва да се подкрепят хората, които провеждат тази политика. „Ако тази политика не се подкрепя, лесно може да бъде сменена от друга, която без да обещава вдига данъците, изтегли 16 млрд. външен дълг, отделя допълнителни средства за отбрана,  но не и за увеличаване на заплатите на учителите и за коледни надбавки за пенсионерите“, обясни лидерът на левицата.

Михаил Миков коментира, че се стимулират квази и малки партийки, за да се наруши лявото представителство, което е необходимо, за да се противодейства на дясната политика и да се защитават постигнатите социални придобивки. „Заради политиците, които лъжат надеждите на хората, прескачат от партия в партия, за да обслужват своите интереси, хората са загубили вяра, че гласът им е важен, за да се представляват техните интереси. Кандидатите на левицата обаче ще се борят за връщането на доверието на хората“, категоричен бе председателят на БСП.

Михаил Миков подчерта, че има два типа кметове – такива, които въпреки неосигуреността намират начин да компенсират социалните дефицити и други, които казват няма пари, важни са ми капиталовите разходи. „БСП и кандидатите й избират подхода, който защитава и левите стандарти, и интересите на хората“, заяви лидерът на левицата. По думите му на предстоящите избори кандидатите на БСП в Търговище ще постигнат достоен резултат, за да се запази направеното и достоен, за да се продължи и надгражда.

 

Деян Цонев: Без хората в общините, за какво ни е инфраструктура?

„При срещите с хората от общината видях загриженост за бъдещето на Търговище, за нашите деца, но и много усмивки в младите хора. Това ме кара да работя за каузата – създаване на по-добър живот за хората“. Това заяви кандидатът на левицата за кмет на Търговище Деян Цонев. Като негов приоритет той посочи социалната политика по отношение на всички хора в Търговище. По думите му дупките трябва да се запълнят и водопроводът да се оправи, но трябва да се задържат хората в общината, иначе за какво е всичко останало. Цонев обясни, че Търговище е една социална община в момента и той, и листата за общински съветници ще се борят за надграждане на вече създаденото.

Водачът на листата на БСП Красимир Мирев заяви, че БСП винаги ще е на предния фронт в борбата за защита интересите на гражданите, както е била и до сега. Той подчерта, че Търговище е общината с най-ниски такси, което е доказателство за  провежданата лява политика в общината, която трябва да бъде продължена.

На срещата присъстваха и председателят на БСП – Търговище Явор Куюмджиев, Стефан Стефанов – член на ИБ на НС на БСП, кандидатите за кметове на общини в област Търговище, на населени места и водачите на листите на левицата.

По-рано през деня Миков подкрепи Веселин Несторов и кандидатите на левицата в Попово. Лидерът на БСП посети града и се срещна с граждани. Несторов сподели, че негов приоритет е в Попово отново да има живот. Той обясни, че негови основни цели, с които да постигне това са: възстановяване на икономиката в общината, възстановяване на местната болница, създаване на условия за младите да живеят и работят в Попово, грижа за хората от третата възраст, възстановяване на културния живот в общината и ремонтиране на инфраструктурата.