Стоян Парпулов представи приоритетите си пред жителите на Синитево и хора с увреден слух

Кандидатът за кмет на Пазарджик от БСП обеща жителите на общината да участват в вземането на решения

Кандидатът за кмет на Пазарджик от БСП Стоян Парпулов представи приоритетите си за управление на общината пред жителите на  Синитиево, както и на среща с хора с увреден слух. 
„Половината от това, което е в програмата ви, да изпълните, ние ще сме признателни”. С тези думи хората от Клуба на глухите в Пазарджик посрещнаха кандидата за кмет. В Клуба Парпулов се срещна не просто с малки и големи хора със слухови проблеми, а с цели семейства – дядо, снаха и внуче, например. „Искаме само работа и внимание”, казаха членовете на клуба. Те подчертаха, че намирането на такава за тях е трудно. Трудна досега е била и комуникацията им с общинското ръководство. Иначе хората с увреден слух просто бяха щастливи, че представителите на БСП са техни гости. Като подарък от Стоян Парпулов получиха шах – един от членовете на Клуба е запален шахматист, а с подаръка сега може да увлече и останалите по древната игра. 
С помощта на преводач Стоян Парпулов ги запозна с акцентите от програмата си за управление през следващите четири години. Коментира, че досега връзката с хората е била скъсана, но тя може да бъде възстановена. В края на срещата посланието беше: „Ако седим в къщи няма да решим проблемите си – гласувайте за когото искате, но гласувайте. Няма да сгрешите, ако изборът ви е бюлетина №10.”
На срещата в Синитево жителите на селото изказаха възмущението си от ремонта на парка. Над 130 хиляди лева са гласувани от ОбС Пазарджик за ремонт на парка в Синитево, но на мястото не личи нищо повече от тротоар. Толкова ли струва един тротоар? Този въпрос зададоха жителите на селото. Те подчертаха, че за пръв път при тях идват толкова много хора и за пръв път им се дава толкова информация. В селото БСП издига за кмет Тодорка Христова – кандидат роден и прекарал целия си живот в селото, кандидат който познават и обичат всички. “Това е човекът, който помагаше на всички, които 4 години я плюеха” - тези думи просълзиха кандидат-кмета. В нейните приоритети на първо място е хигиенизиране на Синитево и подмяна на съдовете за смет (несменяни поне 15 години). Приоритет на Христева е основен ремонт на ЖП спирката, целогодишно почистване на гробищния парк, разкриване на втора група в ЦДГ, обновяване на училищната база.
Стоян Парпулов също представи приоритетите си, сред които на първо място идеите за създаване на работни места и привличане на инвестиции, а не на последно място справедливото разпределение на бюджета към града и селата и създаването на обществени съвети към всяко кметство, за да могат жителите на населените места да имат дял в развитието им. Кандидатите за общински съветници, част от които били такива и в досегашния мандат, отговаряха на въпроси над час. На финала й хората от Синитево бяха категорични -три десетки на местния вот – за кмет на общинския център, за кмет на Синитево и за общински съветници.