Председателят на ПЕС-Жени Зита Гурмай подкрепи Анелия Клисарова за кмет на Варна

Окт 17, 2015 ВАРНА Новини Избори 0 1613

Анелия вижда проблемите със сърцето си

„След срещите, които имах днес във Варна, видях, че много хора разбират, че е дошъл моментът за кмет жена. Тя е подкрепена и от гражданска подписка, което означа, че чува гласа на обществото“. Това каза на среща с граждани във Варна Зита Гурмай, председател на ПЕС-Жени, която пристигна, за да подкрепи проф. Анелия Клисарова за кмет на града. По думите й, за да си добър кмет, трябва да си прекарал много време в града си и да познаваш проблемите. Проф. Клисарова е родена във Варна, завършила е образованието си във Варна, била е ректор на Медицинския университет в града и е ръководител на клиника в университетската болница „Св. Марина“ .„Запознах се с Анелия, когато беше министър на образованието и науката. Там тя успя да види проблемите със сърцето си и спечели доверието на хората. Видях програмата й сега и много се радвам, че иска да промени икономиката в града. Искам да кажете на хората, че нашият кандидат за кмет е по-добрият и нека се сбъдне мечтата на Варна за историческа промяна“, коментира Гурмай.

„За мен е изключително важна подкрепата на г-жа Гурмай, нейната позиция в партията на европейските социалисти доказва, че жените могат да бъдат добри организатори и лидери. След като има толкова жени на различни постове, защо една жена да не стане и кмет на Варна“, каза от своя страна проф. Клисарова. Тя представи накратко приоритетите в програмата си – работни места, подкрепа за туристическия и морския бизнес, връзка бизнес-наука-иновации, социална програма, добро здравеопазване.
„Радвам се, че Зита дойде точно сега, за да ни подкрепи. За нас това е важно. В нашата листа има много дами“, коментира и председателят на ГС на БСП – Варна Борислав Гуцанов, който  е и водач на листата за общински съветници.