Михаил Миков в Карнобат: За БСП е кауза подпомагането и развитието на младите

Окт 16, 2015 БУРГАС Новини Избори 0 2075

Тодор Байчев и кандидатите на левицата в Карнобат вече изпълняват своята предизборна програма

„Политиката трябва да се отдели от зависимостите на национално и на местно ниво“. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков в Карнобат на среща с гражданите. По думите му това може да стане само с избора на кметове, за които основен приоритет са интересите на гражданите, а не личните. „Стоим твърдо зад кандидатурата на Тодор Байчев за кмет на Карнобат, защото градът се нуждае от развитие не само в централната част. Нуждае се от едно друго отношение към социалните проблеми, особено образованието в населените места“, категоричен бе Миков. Той подчерта, че програмата, която са си поставили и кандидатът за кмет, и кандидатите за общински съветници на левицата в Карнобат вече се изпълнява. Миков обясни, че става въпрос за разчистването на сметището в квартал Славейков. „Очевидно до сега не е имало време този въпрос да се реши. Показателно е, че още по време на кампанията кандидатите са се заели с този наболял проблем и десетки камиони са били извозени от това сметище“, посочи лидерът на левицата.

Миков заяви, че промените в града няма как да се осъществят само от един човек. „Промяната се прави от кмет, общински съветници и една партия, която да стои зад тях и да защитава интересите на гражданите“, каза още той. Председателят на БСП бе категоричен, че основна грижа за БСП са младите. Той припомни програмата за младежка гаранция, по която на България са отпуснати 100 млн. по време на управлението на левицата, но при настоящото управление има забавяне в реализацията й. Председателят на БСП подчерта също, че левицата има редица законопроекти, които засягат младите хора – прогресивно облагане, освобождаване на детските стоки от ДДС, както и противопоставянето на закона за образованието на управляващите, който отделя част от парите за обществените училища за частни такива. „Демографската криза е основен проблем пред развитието на страната. В такава ситуация трябва да се положат максимално грижи за младите“, категоричен бе лидерът на БСП.

Миков сподели, че по време на посещението си в Карнобат  е посетил шивашка фирма в града, където е разговарял с работниците в нея. По думите му те са се оплакали от скъпия достъп до здравеопазване, защото никой не включва транспортните разходи и така хората нямат достъп до квалифицирани работни грижи. „За това и нашите кандидати поставят като основен свой приоритет достъпа до здравеопазване на хората от града и малките населени места“, каза още той. Според него с този екип, начело на който е Тодор Байчев и доказалите се кметове на населени места, БСП отново ще има успех.

Тодор Байчев: Вече изпълнихме част от своите предизборни обещания. Ще продължим и с останалите

„Изпълнихме едно от своите предизборни обещания, като от  нерегламентираното сметище в квартал Славейков извозихме 42 камионна боклук и процесът продължава. С моя екип ще изпълним и другите си предизборни обещания за транспорт, навременно извозване на ученици и граждани, да се влезе във връзка с личните лекари, за да посещават малките населени места и ако е нужно общината да поеме част от средствата, за да може да се осъществи това”, заяви кандидатът на БСП за кмет на Карнобат Тодор Байчев.

„Ако искаме БСП да постигне своята социална политика, трябва да дадем своята подкрепа за нашите кандидати като Тодор Байчев. Той е кандидатът на БСП“, категоричен бе говорителят на БСП и зам.-председател на ПГ на левицата Атанас Мерджанов. Евродепутатът от БСП/ПЕС Илияна Йотова подчерта неоспоримите качества на кандидата за кмет на левицата за Карнобат и заяви, че само с такива хора начело на общините ще може да се постигне нужната на хората промяна. Тя обеща като евродепутат да помага за развитието на общините.

На срещата присъстваха и депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ от региона Атанас Зафиров и Петър Кънев.