Проф. Петър – Емил Митев: Пожелавам успех на Михаил Мирчев и Калоян Паргов

Окт 16, 2015 СОФИЯ Новини Избори 0 1458

Кандидатите на левицата се срещнаха с дейци на културата

„Удивително е, че БСП Лява България има толкова подходяща кандидатура за кмет на Люлин. Впечатлен съм от представените проектите за Люлин на проф. Булев.Това заяви проф. Петър – Емил Митев на срещата на кандидатите на БСП Лява България Калоян Паргов - водач на листата за общински съветници, арх. Тодор Булев - кандидат за кмет на Люлин и кандидати за общински съветници с дейци на културата и науката в Люлин и допълни: „Проф. Михаил Мирчев е бил мой студент, след това сме работили заедно. Изцяло споделям тази философия, залегнала в програмата на БСП – да се акцентира върху крайните квартали на София. Пожелавам им успех!“
Дългогодишният директор на Музея за история на София Елинка Бояджиева сподели: „Благодарна съм на Калоян Паргов, че ме подкрепи при издаването на книгата ми за ген. Владимир Вазов „Войнът – кмет“. Ще кажа и многократно ще повторя: Вярвам на този млад човек. Варвам на Калоян Паргов!“ .
Четвъртият по големина град в България – Люлин, с население колкото голям областен град, до ден днешен няма нито спортна зала, нито културен дом, нито парк. Това е голям проблем, защото този град в града няма елементарна културна инфраструктура – възмущават се жителите на мегакомплекса. „Когато в началото на миналия век, хората са създавали нови квартали на София, първото, което са изграждали, са били църквата и читалището. Как през последните 25 години не се намери възможност да се изгради едно истинско читалище в Люлин, което да бъде център на културния живот?“ – попита Елинка Бояджиева.
На събитието присъства и отец Ангел от люлинската църква „Св. Климент Охридски“. Той припомни, че преди 22 години основите на храма са положение със съдействието и личното участие на проф. Тодор Булев, за което му благодари още веднъж.
Хората от Люлин биха искали да се проведе пряк дебат между арх. Тодор Булев и досегашния кмет, който е кандидат на ГЕРБ, за да могат да се запознаят с вижданията им за развитието на Люлин и да направят информиран избор на 25 октомври. От екипа на проф. Булев отговориха, че такава покана е отправена към кандидата на ГЕРБ, но отговор няма.
От ансамбъл „Люлин“ поздравиха кандидатите на БСП Лява България и си пожелаха следващия кмет на Люлин да откликне на призива им за помощ и подкрепа за създаването на база, в който да могат да репетират. Не на последно място бяха поставени и въпросите за уличната инфраструктура, която е в окаяно състояние, както и проблема с трамвайните мотриси по линия № 8, които са недостъпни за възрастните хора и за майките с колички.