Д-р Емил Караиванов към търговци в Асеновград: Подкрепям идеята през януари, февруари и март таксите да бъдат намалени наполовина

Окт 16, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1599

Проектът за обновяване на пазара ще продължи да се реализира и през следващия мандат

В четвъртък кандидатът за кмет на Асеновград, подкрепен от БСП, д-р Емил Караиванов и кандидатите за общински съветници инж. Мария Вълканова, Енко Найденов, Ваня Костадинова, Георги Кацаров и Яна Стоева посетиха общинския пазар и се срещнаха с голяма част от търговците на пазара главно от зеленчуковия сектор. По време на разговора им те обсъдиха реализираните проекти и разрешени проблеми, свързани с поетапното реновиране на тържището.

Търговците очакваха д-р Емил Караиванов и екипа му и благодариха за новите условия за търговия в зеленчуков сектор на пазара. От своя страна кандидатът за кмет обясни, че проектът за обновяване на целия пазар ще продължи да се реализира и през следващия мандат. По време на срещата продавачите на плодове и зеленчуци поискаха сезонно намаляване на таксата за масите, които ползват целогодишно. Д-р Караиванов подкрепи изцяло тяхната идея, като предложи през януари, февруари и март таксите да бъдат намалени наполовина, за да е спокоен зимният сезон за търговците. Останалите въпроси, които се поставиха пред кандидата за кмет д-р Емил Караиванов, бяха свързани с изграждането на тоалетна, която е предвидена на втория етап от реконструкцията и модернизацията на пазара, както и с обособяването на безплатен паркинг за клиентите на пазара поне за първия час от престоя.

В края на срещата всички земеделски производители и търговци бяха видимо удовлетворени от бъдещите действия на д-р Емил Караиванов, като кмет на община Асеновград.