Михаил Миков в Харманли: Кметове като Лисков доказват защо има смисъл БСП да управлява

Окт 15, 2015 ХАСКОВО Новини Избори 0 1964

Благодарение на кмета от левицата е запазена общинската болница

„С усилията си Михаил Лисков ежедневно доказва защо има смисъл БСП да управлява община Харманли.  В своите мандати като кмет той направи много за града, възстанови много неща в общината, запази се и общинската болница, макар и с цената на много усилия“. Това каза председателят на НС на БСП Михаил Миков по време на посещението си в Харманли. Той добави, че  Лисков и общинските съветници от левицата отстояват общинското здравеопазване, което дясното управление е загробило. По думите му е показателно, че в листата има и лекари от тази болница. „Вие достойно посрещате 120- годишнината от учредяването на социалистическата организация в Харманли“, заяви Миков.

Той изказа категоричната си подкрепа за кандидатите на левицата, тъй като по думите му те представляват интересите на хората.

Миков се обърна към новоприетите членове, на които им връчи електронни членски карти: „Радвам се, че днес започнахме своето събиране с приемането на млади социалисти. Знайте, че влизате в партия, която има своята история, но в същото време има и голямо бъдеще”. Лидерът на БСП припомни, че преди година социалистите са  имали предложения да участват в управлението, но са преценили, че е по-добре да останат в опозиция. „През тази една година ние не участвахме в решенията на правителството за колосалния външен дълг или разделянето на здравеопазването, не участвахме и в увеличаването на пенсионната възраст на 67 години“, припомни още председателят на БСП.  Той добави, че това е примерът за нещата, които разделят левите от десните, които заради участието си във властта работят против хората и се опитват да разбият лявото представителство. „Сигурен съм, че на 25 октомври в Харманли ще се поздравите с поредния успех на избори, заради хората в общината и заради социалистическата идея и бъдещето на младите хора в България“, завърши Миков.

В Харманли той разряза тортата за 120-ия рожден ден на организацията. Харманлийските социалисти пък му подариха картина с исторически мотиви и брандирано с логото БСП вино.

Михаил Лисков: Без социаистите в общината, нямаше да постигнем всичко това

„Преди 12 години започнахме да работим с ентусиазъм и резултатите в Харманли могат да се видят навсякъде“. Това каза кандидатът за нов кметски мандат Михаил Лисков. Той обясни, че без помощта на младите социалисти обаче, би му било много трудно да работи. Лисков благодари и на по-възрастното поколение затова, че  е възпитало своите деца да имат вяра в доброто. „Това, което градим благодарение на всички вас и заради вас, нямаше да бъде постигнато без работата на социалистите в Харманли“, категоричен бе Михаил Лисков.

Преди посещението си в Харманли Миков бе в Любимец, където изрази своята подкрепя за кандидата за кмет на общината Пламен Тонев и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места.  Той благодари на левите кандидати в община Любимец заради тяхната ангажираност с левицата. „БСП, за разлика от останалите политически проекти, които са краткосрочни, има 125-годишна история“, категоричен бе Миков. Заедно с него в Любимец бяха и народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев и Милко Багдасаров, член на ИБ на БСП.