Валентин Ламбев: В Старото военно училище ще се строи само след дискусия с гражданите

Кандидатът на БСП за кмет на Велико Търново се срещна с представители на сдружение “Велико Търново за гората”

„Всички граждани трябва да вземат публично участие в обсъждането на въпроси, свързани с  общината. Гражданите трябва да имат изразена позиция в Общинския съвет. Това заяви кандидатът на БСП за кмет на Велико Търново Валентин Ламбев пред представителите на сдружение “Велико Търново за гората”. Те настояха за среща с Ламбев, за да чуят становището му по всички ключови проблеми на града. 
Разговорът започна с най-наболелия проблем, а именно съдбата на Старото военно училище. Ламбев сподели, че в най-болната тема на града се крият големи частни интереси в лицето на бившия градоначалник. “Г-н Панов е осигурил финансиране от 10 млн. лева от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. Архитекти и специалисти били представили идеи. Защо сега, в разгара на кампанията, г-н Панов манипулира съзнанието на гражданите на Велико Търново със своя план за развитие на този проект? Къде Ви беше планът, г-н Панов, през миналия мандат и къде са гражданите в него? Много е лесно да се каже, че има финансиране, но трябва да сте наясно с общественото мнение. Повечето хора може би не знаят, че има проект за урбанизация на тази площ още от 2001 г. Мисля, че този проект на проф. Никифоров е добра основа, върху която трябва да се надгражда”, заяви Ламбев. Спекулирането с тази тема е злонамереност към гражданите на Велико Търново. Трябва да има обществен дебат на тема как да бъде изграден новият център на Старопрестолния град. В него трябва да се чуем мнението на всички жители. Община Велико Търново не е ничия бащиния, тя е на всички боляри. Запомнете това: ВСИЧКИ. Хората сме уморени да вярваме!", заяви Ламбев. 
Представителите на сдружение “Велико Търново за гората” изтъкнаха, че регламентираното приемно време на бившия кмет не се спазва. Валентин Ламбев пое отговорност да се бори за сериозна обществена дискусия при вземането на решения, свързани с публичните зони, обществените политики и социалната стратегия на Община Велико Търново и че за разлика от досегашния кмет ще посреща гражданите в уречения ден.