Путин пише на Ботев

Президентът на Русия с благопожелания към кандидата на БСП за кмет на Разлог

Благодарност и благопожелания изпрати от името на руския президент неговият секретар Фомкин в отговор на поздравителното писмо на Пламен Ботев за рождения ден на Владимир Путин. Повод за разменената кореспонденция е фактът, че двамата са родени на една дата - 7-ми октомври. Гражданите на Разлог виждат в това съвпадение надежда, че кандидатът на социалистите за кмет на общината ще разчисти клиентелата и ще реализира решителна промяна в начина на управление. Самият Ботев заявява твърдо, че всеки лев от бюджета ще отива по предназначение, конкурсите ще бъдат прозрачни, а обществените поръчки ще се провеждат по всички правила, а не на принципа "предимство за наши хора". "Ще отворя общината за хората - кметът трябва да се среща с гражданите, да се отчита пред тях", казва Ботев и допълва: "Имам малка дъщеря, която искам да остане не просто в България, а тук, в Разлог. Заради нея и заради децата на Разлог съм амбициран да превърна общината в силна и развита, в която младите хора да могат успешно да градят живота си, в която умните и предприемчивите да получат шанс да възстановят промишлеността и да създават работни места." Сигурно затова и все повече млади хора застават зад него и го подкрепят в кампанията. Сред тях са и двете му по-малки сестри-близначки, които си приличат като две капки вода и са истинска атракция за тези, които виждат тримата заедно за първи път.
42-годишният Ботев - най-младият сред кандидатите за кмет на Разлог - вече е успял да натрупа завидна биография. Говори английски, италиански и руски език. Освен инженер, той е завършил и Софийската бизнес школа, управлявал е различни компании и е работил по проекти в Дания, Испания, Албания, Италия и Тунис. Най-важно за хората от общината е опитът му като ръководител на ВиК за общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда. С идването си на власт миналата година ГЕРБ го отстранява, за да назначи "свой човек" със съмнителни качества.
Шегува се, че не се е уплашил от терористите в Тунис, затова няма да го стреснат и методите на ГЕРБ за печелене на избори в Разлог. Призовава хората да не се страхуват, да не се поддават на дребни изкушения, а да гласуват за своето и на децата си бъдеще с № 1 на изборите.