При огромен интерес премина срещата в Бела вода с кандидатите за кметове от БСП Румен Рангелов и Ерик Рангелов

Окт 15, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1702

Жители поискаха съдействие за монтиране на светофарна уредба на магистралата в Бела вода

При огромен интерес премина срещата в кв. Бела вода с кандидатите за кметове на квартала Румен Рангелов и на община Перник Ерик Рангелов, издигнати от БСП. Жителите бяха изпълнили салона на читалището, а сред тях бяха и кандидатите за кмет на Бела вода от други политически сили. Този факт накара Ерик Рангелов и Валентин Варадинов – кандидат за общински съветник, да ги поздравят и да нарекат кампанията в квартала от европейски тип.

Кандидатът за кмет на Бела вода Румен Рангелов очерта основните проблеми, по които смята да работи, ако бъде избран за кмет. Това са старият водопровод, липсата на канализация, пътищата, рушащата се сграда на старото училище, гробищният парк. В школската постройка Румен Рангелов смята да се обособи като център за социални услуги. Сред приоритетите му е да има редовна хигиена, възстановяване на местния футболен отбор и изграждане на детска и спортна площадка. Той ще подпомага сурвакарската група на квартала. Предвижда сътрудничество с полицията за намаляване на битовата престъпност.

Румен Рангелов е израснал в Бела вода и продължава да живее тук. Женен е, с едно дете. Със съпругата му имат малък семеен бизнес. Хората го определят като упорит, трудолюбив и предприемчив.

Пред беловодчани кандидатът за кмет на Перник Ерик Рангелов говори за огромната финансова тежест, която носи община Перник с натрупаните милионни дългове към фирми и с допълнително взетите държавни заеми. „Перник е поставен на колене и решаването на този въпрос е сложна задача“, заяви Ерик Рангелов, визирайки голямата задлъжнялост. Според него има начини да се даде въздух на общината и подчерта, че екипът на БСП има решение на проблема и в краткия 4-годишен мандат Перник може да стъпи на краката си.

Ерик Рангелов обобщи проблемите на града и общината така: безработица, минимални инвестиции, малък и среден бизнес, хаос в транспорта, проблеми във водоснабдяването и канализацията, пътища с дупки, ад по тротоарите, лоша хигиена, мръсен въздух. „Нужно е бизнесът да бъде поощрен, за да се насочи към по-перспективни производства, да бъде рентабилен и да създава нови работни места“, каза той. „Ще поддържаме постоянен диалог и партньорство с браншовите организации. Публично-частното партньорство с бизнеса е задължително. Разработването на качествени проекти е гаранция за привличане на средства“, подчерта Рангелов. Той обеща да бъдат активни и агресивни. „Категорично пресичане на кражбите при изпълнението на европроектите – това ще бъде безусловно“, подчерта Ерик Рангелов. Изработването на нова и ефективна транспортна схема и  възстановяване на тролейбусния транспорт са сред приоритетите на кандидата за кмет.

„Управленската платформа на БСП е стабилна и конкретна. Знаем как и можем да помогнем градът ни да бъде уютен, спокоен и по-добър за живот“, каза Ерик Рангелов.

„Следващия път ни съдете по делата, а не по думите“, обяви кандидатът за общински съветник Кирил Леонов и призова жителите на Бела вода да гласуват с бюлетина №5. Той обясни колко важно е да се гласува и за листата с общински съветници, от които зависи добрата работа на кмета.

„Голямото предизвикателство пред общинското ръководство е да намери посоката, в която да се развива Перник“, каза депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  Валери Жаблянов.

Жители поискаха съдействие за монтиране на светофарна уредба на магистралата в Бела вода и попитаха защо се бави толкова години готовият проект за канализацията на квартала. Ерик Рангелов ги увери, че такъв проект наистина има, но той е включен в големия воден проект, който бе пропилян от Общината.

В Бела вода бяха кандидатът за кмет на Радомир Силвия Иванова и кандидатите за общински съветници Камен Каменов, Милена Милошева, Евелина Венкова и Борис Костадинов. 

Преди това Ерик Рангелов се срещна и разговаря с представители от Съюза на ветераните.