БСП-Сливен: ГЕРБ погази закона с агитация в училище

Окт 15, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 1667

Социалистите искат оставката на директора на училището и на началника на РИО

Няма закон, който да спре безочието на партия ГЕРБ и кандидата й Стефан Радев, който използва училището за предизборната си агитация. Вчера със съдействието на директора на V СОУ „Пейо Яворов“ Димитър Димитров е проведена предизборна среща с учителите. „Часовете са били намалени на 35 минути, за да могат да присъстват всички преподаватели, което е още едно грубо нарушение и вмешателство в учебния процес в полза на политическа сила в активната предизборна кампания. Известно ни е, че подобни срещи са провеждани и в други училища на територията на сливенска община, едно от които е II ОУ „Христо Ботев“, каза председателят на БСП-Сливен Атанас Делибалтов.
Вчера в писмо до министъра на образованите и науката той поиска оставката на директора на училището и на началника на РИО към МОН Бисерка Василева Михалева. Подобна среща по никакъв начин не може да бъде обезпечена без съдействието и участието на ръководителя на РИО, категорични са от БСП.
В училище няма място за политическа агитация. Факт е, че едно от малкото правила, които партиите спазваха двадесет години е това, че политическа агитация в училищата наистина не се допуска. Агитацията на територията на училищата е забранена от Изборния кодекс и случилото се е е грубо нарушение на чл. 182, ал. 1 от Изборния кодекс от страна на представители на ПП ГЕРБ и нейния кандидат за кмет на община Сливен - Стефан Радев.