Ерик Рангелов и Станислав Владимиров разговаряха с шампиона по борба Иво Ангелов

Окт 14, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1874

Три зали, съблекални и санитарни възли бяха ремонтирани със средства, отпуснати от правителството на Пламен Орешарски

Кандидатът за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов и кандидати за общински съветници се срещнаха със златното момче на Перник, световния и европейски шампион по борба Иво Ангелов. Те видяха прекрасните условия, при които тренират много деца и младежи в спортния комплекс „Дружба” и разговаряха с треньорите Веселин Цветков, Петър Лазов и Марио Борисов. Три зали, съблекални и санитарни възли бяха ремонтирани със средства, отпуснати от правителството на Пламен Орешарски със съдействието на тогавашния депутат Станислав Владимиров, настоящ организационен секретар на НС на БСП, който също беше тук. 350 000 лв. бяха инвестирани за развитието на спорта в Перник, за децата и младите хора, които днес идват да спортуват тук с удоволствие.
„Трябва да има последователна политика за спорта и ние имаме визията за това как спортът да бъде успешен и да даде на града нова спортна слава”, каза Ерик Рангелов. Част от помощта на Общината към спортните клубове ще се изразява и в това, тя да им помага при кандидатстването по различни оперативни програми, които са реална възможност за свежи средства и за дообогатяването на материалната база на клубовете, каза Ерик Рангелов.
В разговор с него и Станислав Владимиров, Иво Ангелов сподели колко радост му носи фактът, че в залата по класическа борба има толкова много деца. Апелирам родителите да насърчава децата си да спортуват, защото спортът е здраве, създава дисциплина, а не на последно място и много приятелства, каза той.
Клубът ползва безвъзмездно залата, не плаща за консумативи като тока и водата, които по традиция се поемат от Общината.
Децата не плащат нито стотинка такса на клуба. Иво Ангелов се е заел и намира спонсори, за да тренират малчуганите в приятна обстановка. Спортните екипи също осигурява той. В момента е намерил спонсор, който прави две стаи на втория етаж, които също ще бъдат в полза на клуба. Станислав Владимиров помогна много, защото ако не беше той, днес нямаше да има толкова много деца в залата, каза Иво Ангелов.
Според Станислав Владимиров държавата и Общината нямат последователна политика и визия за това как спортът в Перник да бъде надграждан и подпомаган. Мисля, че Община Перник, дори и в тежкото финансово състояние, в което се намира в момента, може да отдели минимум 500 000 лв. за спорт, твърди той. Убеден съм, че ако бъде избран за кмет Ерик Рангелов ще провежда последователна политика за спорта и че малките спортни таланти с помощта на хора като Иво Ангелов ще се множат.
С Иво Ангелов се срещнаха кандидатът за кмет на Богданов дол Радослав Славчев и кандидатите за общински съветници Даниела Генадиева, Евелина Венкова, Борис Костадинов и Владимир Сираков.