Мосинов съкращава кампанията си заради майка, която издирва децата си

Окт 13, 2015 БУРГАС Новини Избори 0 1956

Кандидатът на левицата за кмет на Бургас поема съдебната битка

Кандидатът за кмет на Бургас и общински съветник от БСП Евгений Мосинов ще съкрати предизборните си прояви заради 32-годишната Елена Сашева. От четири месеца младата бургазлийка се опитва да върне децата си. В момента те се намират в  мездренското село Зверино, тъй като бившият съпруг на Елена отказва да ѝ ги върне. Мосинов, който е и юрист, се е заел да води съдебните битки на жената, която иска да прибере синовете си в родния Бургас.

„За днес имам планирано интервю в едно от най-слушаните бургаски радиа. Трябваше да говоря за предизборната си програма, но реших да преотстъпя ефирното време на Елена. Нека тя да разкаже за своята драма, защото две бургаски деца трябва да се приберат при майка си”, каза Мосинов.

На 20 октомври съдът в Мездра трябва отново да заседава по казуса. Това е и причината Евгений Мосинов да съкрати кампанията си. Реално тя ще приключи за него на 19-ти вечерта.

„Мисля, че в момента е по-важно Елена да се пребори с институциите, които нехаят. Децата ѝ са на 7 и 10 год. Звънят тайно на майка си, защото нямат друга възможност да се чуят с нея”, обясни още Евгений Мосинов. Случаят на Елена Сашева придоби популярност преди около месец. Жената се развела със съпруга си през тази година. По силата на съдебното споразумение, двете ѝ момчета трябвало да отидат при баща си за лятото. Той обаче отказал да ги върне, дори ги записал в месното училище. Въпреки, че Елена твърди, че децата ѝ са отвлечени, нито една институция не се е наела да се намеси, а служителите си прехвърлят топката.