Управляващите може да окажат натиск върху прокуратура и съд

Сеп 03, 2009 Новини БСП 0 1638

ГЕРБ вече отстъпват от обещанията си     Само определени органи в държавата имат право да проверяват предишното правителство, това са съдът и прокуратурата, обяви говорителят на БСП Корнелия Нинова по време на диспут с депутата от ГЕРБ Стоян Мавродиев в сутрешния блок на БНТ

ГЕРБ вече отстъпват от обещанията си

 

 

Само определени органи в държавата имат право да проверяват предишното правителство, това са съдът и прокуратурата, обяви говорителят на БСП Корнелия Нинова по време на диспут с депутата от ГЕРБ Стоян Мавродиев в сутрешния блок на БНТ. По думите й е възможен опит от страна на т.нар. комисия „Станишев" да упражни натиск върху Сметната палата и магистратите.

 

Ние правим проверка на проверката, Сметната палата вече проверява Министерския съвет, заяви Нинова. БСП не е против проверките, уточни тя. Нинова предположи, че целта на комисията е да се прави политическа пропаганда и да се печели време. Причина за това са липсата на антикризисна и законодателна програма за работа на парламента и на правителството от страна на управляващите. Тя обясни, че два месеца парламентът не е приел нито един закон на първо четене и разкритикува управляващите за липса на законопроекти. Нинова коментира внасянето на законопроекта за горите като втори неуспех на парламентарното мнозинство и акцентира, че се губи ценно време.

 

Прогнозирате 11% безработица догодина. Къде ви е планът за създаване на нови работни места? Не ви ли притеснява това, че замразихте доходите за една година с аргумент, че има дефлация?, попита говорителят на БСП депутатът от ГЕРБ Стоян Мавродиев. Според нея увеличаването на акцизите от 1-ви януари ще доведе до увеличаване на цените и намаляване на покупателната способност.

 

Нинова заяви, че от ГЕРБ вече отстъпват от предизборната си програма. Тя даде пример с актуализацията на бюджета, обещанията по отношение на споразумение с МВФ и 5% намаление на осигуровките.