Миков в Асеновград: Победата на Емил Караиванов и БСП ще е победа за асеновградчани

Окт 11, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1907

Вярвам във вашата победа. Екипът на БСП в Асеновград я заслужава

„Вярвам във вашата победа. Екипът на БСП в Асеновград я заслужава. Това ще бъде победа за БСП и за асеновградчани“. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в Асеновград, където подкрепи кандидата на БСП за кмет на общината Емил Караиванов, кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места. „Има всички основания да се поздравим с успех, въпреки трудностите. Видимо е направеното от Емил Караиванов в Асеновград“, категоричен бе лидерът на социалистите. По думите му невидимите резултати от дясното управление са – увеличение на данъците на 300 хил. българи с минимални доходи; разделяне на здравеопазването на такова за социално значими хора и такива, които могат да чакат; разпределяне на оскъдния бюджет за образование към частните училища и увеличаване на възрастта и стажа за пенсиониране. „Ние ще промени това. Тези, които казват, че са икономисали 1 млрд. лева на НЗОК с увеличаване на възрастта за пенсиониране, ще намаляват броя на младите без средно образование с намаляване на годините за него, сега искат вашето доверие, за да влязат в местната власт“, обясни Миков. По думите му е важно хората да заявят мнението си и по тези въпроси, защото партиите, които участват в това управление, сега се кандидатират, за да пренесат тази политика и на местно ниво. „Има ляво и дясно. Трябва да дадем на кампанията политически характер. Нашите кметове поемат твърдия ангажимент, че освен асфалт и бетон, за тях на първо място е начинът на живот на хората“, категоричен бе председателят на БСП.

Миков заяви, че приоритет за левите кметове са отворените врати на общините за всички граждани, да имат те достъп до образование, да могат децата на тези с ниски доходи, подпомогнати от общината, да получат образование, за да не отпаднат след това от пазара на труда. „Лявото решение е да се осигури образование на тези деца. Какви инвеститори и с какво качество на работните кадри ще разполага България, ако не вземем нужните мерки тук и сега“, заяви Михаил Миков.

Георги Гергов: Асеновград ще бъде наш!

„Трябва да продължим с това, което сме правили и до момента. Аз заставам зад кандидата ни за кмет на Асеновград Емил Караиванов. Асеновград ще бъде наш“, категоричен  бе лидерът на пловдивските социалисти и кандидат на левицата за кмет на Пловдив Георги Гергов. Той подчерта, че в Асеновград БСП има единна партийна структура. Гергов призова да не се подценяват противниците по време на кампанията и да стане достояние на всички хора направеното до момента от левите кметове. „Ние сме камъчето в обувката на всички партии и колкото и да не им се иска ще съобразяват с нас“, заяви лидерът на БСП в Пловдив.

Емил Караиванов: Кметовете от БСП градим солидарно общество. Програмата инвитро е пример за това в Асеновград

„Кметовете-социалисти можем и се стараем да градим солидарно общество“. Това заяви кандидатът за кмет на левицата за Асеновград Емил Караиванов. „Благодаря на партията, която за пореден път повярва в мен, защото без нея нямаше да мога да изпълня обещанията, които бях дал пред хората“, каза още той. Караиванов заяви, че за изминалия мандат е успял да обърне общината в Асеновград към хората. Като друг важен постигнат приоритет той посочи осъществяването на програмата инвитро. „Има 9 семейства, които имат деца благодарение и на общината“, обясни Караиванов. Той бе категоричен, че социалистите знаят как и ще постигнат победата. 

За да покажат подкрепата си за кандидатите на левицата в Асеноград, на срещата бяха и зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов и депутатите от левицата от региона Манол Генов, Георги Търновалийски, Димитър Дъбов.