Миков, Згоня и над хиляда видинчани с мощна подкрепа за Людмил Димитров

Окт 11, 2015 ВИДИН Новини Избори 0 2166

Михаил Миков: С нашите кандидати има бъдеще за Видин

„Най-важното е общината, държавата да бъдат на хората. С нашите кандидати – Людмил Димитров и младите хора, които са в нашата листа, заедно с опитните кадри в нея, ние ще останем верни на гражданите“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков във Видин пред над хиляда видинчани, дошли да подкрепят кандидатите на левицата. Заедно с него бяха делегация от Румъния, членове на ръководството на партията, депутати от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. По думите му именно с такива хора в местната власт ще има управление, обърнато към хората, за да има политики в защита на техните интереси и да има бъдеще за хората от видинския край и техните деца. Той благодари на делегацията от Румъния, дошла да подкрепи кандидатите на левицата. Миков подчерта, че БСП е част от голямото европейско семейство и българските и румънските граждани имат едни и същи проблеми, които заедно левите могат и имат сили да решат. „Истинските партии имат и истински приятели в Европа и те се подкрепят“, категоричен бе лидерът на левицата.

Миков подчерта, че БСП вече година е в опозиция, защото не си заслужава да си във властта на всяка цена. „Заслужава си да си в управление тогава, когато можем да направим за хората това, което нашите прекрасни кметове Милчо Лалов, Ваньо Костин, Ваньо Каменов и всички наши кандидати във Видин могат да им дадат“, категоричен бе лидерът на БСП. По думите му на тези избори се прави опит да се каже, че няма ляво и дясно, но това хората не го вярват, защото те всеки ден усещат по джоба си, по живота си, по децата си.

Миков призова присъстващите, когато отиват към урните, да се запитат кой е вдигнал възрастта за пенсиониране, кой е насочил оскъдния бюджет за обществено образование към частните училища, кой е разделил здравеопазването на такова за хора, които са социално значими и такива, които могат да чакат, кой е увеличил данъците на най-бедните работещи в България и ЕС. „Ние сме против това и с вашата помощ можем да го променим“, заключи Михаил Миков.

Валериу Згоня: Людмил Димитров е правилният кандидат на БСП, той ще извади региона от бедността

„Вярвам, че на 25-ти октомври БСП отново ще победи. Само така справедливостта ще възтържествува и мнозинството ще надделее над малцинството и обикновените, трудещите се хора отново ще имат надежда, че някой работи за тях, а не за богатите“. Това заяви пред множеството председателят на Камарата на депутатите в румънския парламент Валериу Згоня. Той обясни, че Людмил Димитров е инженер като него и е построил много неща в своя живот и заради видинчани той иска да продължи своята работа, като обнови Видин. Згоня подчерта, че с изпълнението на приоритети си Димитров ще доведе до това видинчани да имат по-добри пътища, децата им да учат в по-добри училища, да имат по-добри болници, заводи, добра бизнес среда. „И ние румънците като вас не искаме да ходим в столицата си, в Букурещ или в друга страна, за да си намерим работа. Това може да стане и тук, във Видин, с Людмил като кмет. Той ще извади региона от бедността. Людмил Димитров е правилния кандидат за БСП. Всеки глас, който давате за № 9, е глас за един европейски Видин“, категоричен бе председателят на Камарата на депутатите в Румънския парламент.

Згоня обясни, че както и румънците, българите са уморени от действията на политиците в дясно, от празните обещания и думи, от несправедливостта.  „Само политиците с леви убеждения разбират проблемите на хората и стоят близо до тях, защото само лявата идея може да изгради общество, в което хората да имат равни възможности. Само БСП е партията, която може да доведе до просперитет за всички вас, солидарност, равенство и социална справедливост“, заяви той.

Йон Приотеаса: С Людмил Димитров начело, Видин ще просперира 

„С истински социалист като Людмил Димитров начело, Видин ще просперира“. Това заяви председателят на Окръжния съвет на окръг Долж, Йон Приотеаса. Той подчерта, че за да подкрепят кандидатите на БСП е дошла внушителна делегация от Румъния, с огромно уважение към Видин, България и БСП. Приотеаса подчерта, че Румъния е една от държавите, която усвоява най-много евросредства и под управлението на лявото управление те стигат до много голяма част от хората. Той обясни, че Долж е един от окръзите на първо място по тези показатели и когато във Видин властта поеме един човек като Людмил Димитров, ще могат да бъдат осъществявани много трансгранични проекти в интерес на хората.

Людмил Димитров: С № 9 ще покажем, че заедно сме силни и можем да постигнем всичко

„На 25 октомври изберете № 9, това ще е номерът на победата. Заедно можем да постигнем всичко, заедно сме силни“, заяви кандидатът на БСП за кмет на Видин Людмил Димитров. Той подчерта, че БСП участва на тези избори не за да ги спечели на всяка цена, а за да управлява в полза на хората. „Видин трябва да се промени и да излезе от спиралата, в която е влязъл“, категоричен бе Димитров. По думите му централната власт в момента е изоставила Видин в дъното на България. „Тази власт премахна скоростния път от програмата за транспорт, премахна обхода на Димово. Това не може да продължава повече“, каза още той. Кандидатът на левицата подчерта, че листата на партията е събрала доказани преподаватели, специалисти и професионалисти, както и млади икономисти, лекари, учители, инженери. „Заедно ние ще работим да дойдат нови инвеститори във Видин и когато  това стане, да няма корупция и задкулисни игри, а резултатът да се усеща от жителите от общината“, заяви Людмил Димитров.

За да заявят своята подкрепа към Людмил Димитров и кандидатите на левицата във Видин бяха дошли и: Мирча Гуца - кмет на град Калафат, Илияна Йотова-депутат от ПЕС/БСП и член на ИБ на НС на БСП, Катя Николова – председател на ОЖС и член на ИБ на НС на БСП, Станислав Владимиров – организационен секретар на ИБ на НС на БСП, депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛАГРИЯ – Филип Попов, Емил Райнов, Чавдар Георгиев, представители на ръководствата на БСП-Враца и БСП-Монтана и над хиляда видинчани.