Ще се извини ли ГЕРБ на оклеветените?

Авг 31, 2009 Новини БСП в медиите 0 2007

  Антон Кутев: Популизмът има някакви граници   Ще се извини ли ГЕРБ на оклеветените? Това попита депутатът от Коалиция за България Антон Кутев в сутрешния блок на НТВ

 

Антон Кутев: Популизмът има някакви граници

 

Ще се извини ли ГЕРБ на оклеветените? Това попита депутатът от Коалиция за България Антон Кутев в сутрешния блок на НТВ. Той изрази своето възмущение от подхода на новите управляващи, които вече трети месец „тъпчат общественото пространство" с непотвърдени обвинения без да носят отговорност за думите си. „Не може да обвинявате хора и да унищожавате съдби и след това да кажете, че не сте от тука. В момента сте стигнали до нивото да омаскарите всички, до които се допрете", обърна се Кутев към Стоян Мавродиев от ГЕРБ.

Депутатът от Коалиция за България изрази подкрепа за намерението да бъде направена проверка на работата на предишното правителство, но категорично възрази срещу начина по който тя започва да се прави. За пример той даде случката с главния секретар на предишното Народно събрание Огнян Аврамов, който беше публично унижен пред своите колеги и обществото неоснователно. „И това е един фарс, който се разиграва постоянно в държавата", коментира Кутев. По думите му премиерът не би трябвало да си позволява да заявява, че ще вкара някого в затвора. „Работата на министър-председателя е да управлява държавата. Ако искаше да стане главен прокурор, да беше се кандидатирал за такъв", категоричен беше Кутев. По думите му дневният ред на обществото не включва това, с което сегашното правителство се занимава. „Ако управлението се изчерпва само с ревизията, това вече е проблем", поясни Кутев.

Депутатът от левицата предупреди, че новото правителство създава очаквания в обществото за чудеса, каквито не би могло да изпълни. „Ще мине половин година, вие няма да можете да направите никакво чудо с живота на хората и какво ще правите", обърна се Кутев към опонента си и добави -   „Популизмът има някакви граници".