Михаил Миков в Каспичан: В листата ни има много млади хора, които ще определят бъдещето на страната ни

Окт 07, 2015 Новини Избори 0 1268

Хората трябва да подкрепят единствената последователна политическа сила с дългогодишна история БСП

„Заставаме пред вас от името на нашата партия, която има 125 г. история. БСП е част от историята на България и част от нейното бъдеще. Радвам се, че в листата ни има много млади хора, които ще определят вашето бъдеще и това на страната ни“. Това бяха първите думи на  председателя на БСП Михаил Миков при откриването на предизборната кампания на кандидатите за кметове и общински съветници от левицата от град Каспичан. Лидерът на БСП, заедно с кандидата за кмет на Шумен Иван Иванов, кандидата за кмет на града Стефан Петков, кандидат-кметове и листата от общински съветници поднесоха венци и цветя пред паметник - мемориал "Майка България".

„Хората трябва да подкрепят единствената последователна политическа сила с дългогодишна история БСП, а не да се подвеждат по новосъздадени политически формации, които не защитават обикновения човек“, каза Михаил Миков пред събралите се членове и симпатизанти в града. Той продължи, че именно БСП е тази, която се е противопоставила срещу заробването на бедния българин с колосалния дълг от 16 млрд. лв., изтеглен от правителството на ГЕРБ. „Те не спряха до там, а натовариха най-бедния бедния българин с данък“, коментира още той. Миков подчерта, че левицата е отказала да участва в дясното управление, което очевидно не мисли за хората, а само излива асфалт. „Ние не участвахме и в здравната реформа, която разделя заболяванията на социално значими и на такива, за които болният човек трябва да чака“, подчерта Миков и допълни, че реформата в образованието на управляващите ще лиши държавните училища от финансиране за сметка на частни.

В гр. Нови Пазар председателят на БСП бе посрещнат от кандидата за кмет на града Ивайло Петров и листата за общински съветници. Там Миков подчерта, че мотото на кампанията на БСП „За хората“ пряко кореспондира с левите стандарти в платформата на левицата. „Ние сме тази политическа сила, която има платформа за тези избори, насочена за подобряване живота на всеки български човек, особено в малките населени места“, заяви той. Председателят на БСП подчерта, че именно кандидатът за кмет Ивайло Петков и неговият екип могат да изпълнят начертана социална линия на партията.

Председателят на БСП продължава своята обиколка в страната, като в 18.00ч той ще бъде посрещнат на площад "Кристал" в гр. Шумен от кандидата за кмет на общината Иван Иванов, кандидати за кметове на населени места, листата от общински съветници на левицата, членове и симпатизанти. След това той ще се срещне с хората в града, тръгвайки от пл. Кристал по пешеходен бул. "Славянки". В централна градска част Миков ще изпие чаша кафе с младежи.  

От 18.30ч. председателят на БСП ще участва в организирания от БСП-Шумен митинг-концерт пред паметника на Свободата в града.