Станислав Владимиров: Управляващите използват властта, за да спечелят изборите служебно

Окт 07, 2015 Новини БСП в медиите 0 2322

Филип Попов: Предизборната кампания протича в криминална обстановка

„Радвам се, че тази тема с изтеклия в Перник запис след три дни затъмнение най-сетне влиза в медиите. Това, което получихме на официалната поща на една от нашите структури, беше доста обезпокоително. Ние моментално го дадохме на прокуратурата, защото в записа детайлно се обясняваше как се купуват гласове”. Това каза организационният секретар на БСП Станислав Владимиров пред ТВ7.  За случая той допълни, че Перник е малък град и мълвата, че в записа  се чува гласа на кандидата за кмет на града от ГЕРБ се е разнесла бързо .”Странно е мълчанието й вече няколко дни по тази тема, странно е и мълчанието на премиера, защото в такива ситуации той има бърза реакция”, допълни социалистът.  Той заяви още,  че компетентните органи трябва да кажат дали всичко е достоверно. Владимиров изказа и своето неразбиране за това, че този запис може да  е направен от член на предизборния щаб на партията в Перник. „Явно те по този начин си решават вътрешнопартийните проблеми”, добави той.

            По думите на организационния секретар на левицата се забелязва   неистово желание в цялата страна ГЕРБ да спечели с много добър резултат тези избори, за да може да затвърди лидерството си в управляващото мнозинство. Той допълни, че в последните седмици в централата на БСП  се получават немалко сигнали в тази посока, че управляващите, използвайки властта като инструмент искат да спечелят вота служебно. „Случаят с Долна Баня е показателен - там адресната регистрация на кандидата за кмет на БСП е заличен от временно управляващия общината. Нашият кандидат за кмет на Кресна, който има всички шансове да спечели още на първи тур, е получил уведомление за данъчна ревизия и сега той трябва да прекара цялата кампания в София”, обяви Владимиров. Той припомни и случая с  председателя на групата общински съветници на БСП  в Стара Загора, който направи остра забележка за цените на новите автобуси в града и на следващия ден осъмна с нарязани губи на автомобила си. „Имаме и редица сигнали за палежи и притискане на членове на СИК и всички те са предадени на компетентните органи”, каза още Станислав Владимиров. 

Филип Попов: Предизборната кампания протича в криминална обстановка

„Наказателната отговорност при купуване на гласове трябва да е лична, а не на партийните централи, но тук става въпрос за безотговорност и  чувство на безнаказаност. Това, което се случи в Перник, е показателно. Изтече запис с имена и там се чува гласът на кандидата за кмет на ГЕРБ”. Това каза народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов в сутрешния блок на Нова. Той допълни, че на записа се чува гласа на кандидатката и този на друга жена, която вероятно е от предизборния щаб. „55 медии са уведомени за такова и нямаше никаква реакция.  Има образувано и досъдебно производство по този случай и ако стане така, че тя спечели, ще е ясно как е станало”, категоричен бе социалистът.  Попов заяви, че от тук нататък кампанията ще протече в една криминална обстановка и това по думите му  се вижда и от подредбите на листите  на някои партии и от случая в Перник. „Резултатът от тези местни избори няма как да бъде благоприятен за обществото. Връщането на мутренските времена и вкарването на криминални елементи в изборите е тертип на управление”, завърши народният представител.