Сергей Станишев: Социалистите са готови за следващите битки

Авг 24, 2009 Новини БСП 0 1190

Ръстът на заплатите и пенсиите ще спре, 40 млн

Ръстът на заплатите и пенсиите ще спре, 40 млн. лв. ще бъдат орязани от бюджета за образованието, предупреди председателят на БСП Сергей Станишев. Той се срещна с членове и симпатизанти на социалистическата партия на традиционния събор в местността Жабокрек, по случай 65-годишнината от акцията на Рило-Пиринския партизански отряд. Лидерът изрази опасенията си, че тази година няма да има коледни пенсии. Досега само се говори за старото правителство, но липсва ясен план за управлението на страната, коментира Станишев неспирните нападки на новите властващи. Той увери социалистите, че БСП ще се противопостави на всеки опит да бъдат сменени добри експерти по политически причини.

Лидерът на социалистите беше категоричен, че само  левицата може да  отстоява социалния характер на държавата. Когато днес в света има световна криза, много повече, отколкото преди една година, народът се нуждае от силна социална партия, каза  бившият министър-председател на България. По думите му социалистите са готови за следващите битки, които стоят пред левите. Той изтъкна, че за своя дълъг период на съществуване БСП се е научила да извлича поуки от уроците, които дава българският народ. Ако една партия не се променя и не отговаря на очакванията на хората като поведение, то тя губи своята сила и доверие, предупреди Сергей Станишев. Председателят на БСП обяви, че до края на месец октомври ще се среща с членове и привърженици в страната, за да чуе идеите и мненията им за развитието на партията.

Хората, верни на социалистическите идеали, не са станали по-малко, пък заяви депутатът от ПГКБ Мая Манолова. Тя заяви, че симпатизантите, дошли в Жабокрек не са по-малко от предишни години. Ние сме направили своите изводи, прочели сме правилно урока, който ни дадоха хората, каза още Манолова.

По време на събора Сергей Станишев връчи членските карти на 15 млади социалисти. Сред присъстващите над 2000 членове и симпатизанти бяха и евродепутатът Илияна Йотова, и депутатите от ПГКБ Любен Корнезов и Корнелия Нинова.

След събитието лидерът на социалистите посети Рилския манастир, където игуменът Йоан го благослови. Божият служител благодари на Станишев за помощта, която държавата е оказала на манастира в последните години.