Футболната легенда Румен Иванов изрази подкрепата си за кандидата за кмет на Сопот Деян Дойнов

Окт 05, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1912

Двамата обсъдиха възможността отново в града да има мъжки отбор по футбол

 „От новия кмет на община Сопот очаквам разбиране, подкрепа и ще бъда особено щастлив, ако обещанията се превърнат в дела“, заяви топ футболистът от близкото минало, а сега  треньор Румен Иванов  и изрази категорично подкрепата си за Деян Дойнов. На нарочна среща кандидатът за кмет на Сопот от БСП  и изтъкнатият  футболист Румен Иванов обсъдиха възможността в града на Вазов отново да има мъжки отбор по футбол. Дойнов подчерта, че като част от предизборната му програма, стои въпросът за възраждане на мъжкия футболен отбор в Сопот и  се радва, че специалист от класата на Румен ще го консултира, ще го запознае с  проблемите  и ще му помогне да създаде необходимите  условия това да се случи.

Румен  Иванов завинаги остава в сърцата на запалянковците със своя вроден  талант и усет към играта, които  го отвеждат от родния „Металик“-Сопот до „Ботев“-Пловдив и „Левски“-София и го  утвърждават като титуляр в младежкия национален отбор, на който той  заслужено е капитан. Футболистът изиграва най-силните си години по терените на Европа в отбори в Швейцария и Германия. В момента е  футболен треньор. 

          По време на срещата Иванов  е изразил мнение, че при добри условия за работа на него и отбора му, той с радост би се завърнал да тренира в  родния Сопот.  Темата защо  Сопот остана без мъжки отбор по футбол не бе подмината от Деян Дойнов. Според видни футболни деятели и запалянковци причината и пречката да има мъжки футболен отбор в Сопот е само една и тя си има име – Веселин Личев. Предисторията започва още в началото на настоящия мандат, когато градоначалникът е поел предизборен ангажимент да помага на мъжкия футболен отбор на Сопот. Но, както вече всички сопотненци са наясно, когато Личев се докопа до властта, веднага забравя какво е обещал. Така става и в конкретния случай. Само две години след преизбирането си за кмет, с присъщата му склонност към управленски пируети и нечисти маневри, Личев се отметнал от обещанието си, прехвърляйки отговорността на хора от общинска администрация. Разочаровани и унизени футболистите от мъжкия отбор, след ходене по мъките, намират разбиране и получават шанс да продължат да се занимават с любимия си спорт в съседната карловска община. Въпреки, че в Карлово имат създадени условия за развитие, у спортистите остава горчилката, че не могат да се състезават в родния си град за отбора на сърцето си „Металик“. Футболистите  не са се отказали от мечтата си да защитават цветовете на любимия отбор и да радват с успехите си запалянковците в града на Вазов. Те не са престанали да търсят подкрепа и разбиране и  се надяват да ги намерят в лицето на един нов, достоен, отговорен и милеещ за сопотския мъжки футбол кмет. По всичко личи, че като е тръгнал да съсипва общината, Личев го прави талантливо със замах и по всички фронтове. Сега цялата  футболна общественост в подбалканския град  е вперила поглед в кандидата за кмет на община Сопот и се пита – дали Деян Дойнов ще има силите и мъжеството да удържи думата си и да помогне за възраждането на мъжкия футболен отбор в града на Вазов? Ако го направи стадиона в Сопот отново ще оживее, тъй като Румен Иванов има амбицията с помощта на новия кмет на общината да върне и сопотската публика на стадиона.  В края на срещата Деян Дойнов  категорично се ангажира в Сопот да има отново мъжки отбор по футбол. След местния вот двамата ще се срещнат отново, за да обсъдят конкретните стъпки и параметрите за постигане на общата цел.