Пламен Славов се обяви за намаляване на таксите в детските градини и яслите

Окт 05, 2015 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1846

Хората поискаха от кандидата на БСП да се ангажира  с подобряване на социалната политика

На среща с жители на село Московец кандидатът за кмет на левицата Пламен Славов заяви, че като кмет ще работи заедно с екипа си за намаляване на таксите в детските градини и яслите. В детски градини  в община Карлово таксите са едни от най-високите в цялата страна. Издръжката за едно дете в тях възлиза на около 60 лева, което се оказва прекалено скъпо за по-голяма част от родителите - споделиха присъстващите.
     Хората посрещнаха радушно всички, залегнали в платформата за управление на БСП идеи за социално ангажирана местна власт. Сред обсъдените въпроси бяха и тези за по- нататъшната поддръжка и съдействие за разнообразяване живота в клубовете на пенсионерите и на лицата с увреждания, разширяване обхвата на социалния патронаж, особено за възрастни хора.  Хората поискаха Пламен Славов  и екипът му да се ангажират  с решения за подобряване на социалната политика, касаеща качествено обслужване при достъпна такса за самотни хора в домове, построени върху общинска собственост, както и  подкрепа за деца с увреждания и лишени от родителски грижи за осигуряване на възможност за развитие.
На срещата присъстваше и кандидатът за кмет на село Московец, издигнат от БСП  Ангелина Желева, която е  заслужила с работата си  уважението на жителите на селото. Като психолог и  бивш управител  на "Домашен социален патронаж" тя е запозната с проблемите и нуждите на хората, на които им се налага да  ползват услугите му и е изцяло ангажирана със социалните проблеми и потребности на всички обществени групи на територията на община Карлово. Като психолог и експерт кандидатът на БСП за кмет на с. Московец знае  и начините социалните услуги да бъдат  достъпни и да покриват изцяло нуждите на своите ползватели. В момента Желева работи като психолог в комплекса за социални услуги в Сопот.