Миков и коалиционни партньори с мощна подкрепа за Шишков в Стара Загора

Д - р Стефан Шишков: Заедно ще осъществим нужните на старозагорци промени

„В Стара Загора успяхте да изберете един достоен кандидат в лицето на д-р  Шишков. Той има сериозен опит в местното самоуправление – участвал е в общинския съвет, познава проблемите и има хъс и воля да поставя въпросите, интересуващи гражданите на Стара Загора“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в Стара Загора, където той подкрепи кандидатите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за участие в местната власт. Подкрепа за Шишков заявиха и зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев, депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Гьоков, председателят на ПД „Социалдемократи“, председателят на БСП-Стара Загора Васил Самарски, стотици членове и симпатизанти на левицата. Лидерът на БСП обясни, че БСП има  перспектива и е привлекателна за младите хора, които са двигателят на нужните промени.

„Ние държим на позициите си да сме последователни, да защитаваме интересите на хората - на обикновените хора, на онези над 90 %, които не участват в усвояване на европейските средства и непрестанно си задават въпросите за днес и за бъдещето на тях и на техните деца. И успяхме“, категоричен бе Миков и даде като примери политиките, подкрепяни от БСП през последната година и дейността й като конструктивна опозиция.

Миков подчерта, че и тази кампания ще има опити за купуване на гласове и това вече е започнало. Като пример той даде Перник, където е излязъл запис, в който кандидатът за кмет и водач на листата на ГЕРБ, коментира как да се купуват гласове, а 55-те медии, до които е изпратен записът, мълчат. Миков отбеляза обаче, че гражданите го коментират, както в Стара Загора коментират цената на автобусите, как са били нарязани гумите на Борис Боричев, когато се е осмелил да говори по темата. „Хората са уморени от политиката и политиците и някои хора се опитват да им внушат, че не трябва да се интересуват от тях. Те обаче ще повярват на истината“, подчерта председателят на БСП. Той поздрави организацията за силната коалиция, формирана в Стара Загора.

Д-р Стефан Шишков: Заедно ще осъществим нужните на старозагорци промени

„Заедно можем да постигнем победата и да осъществим нужната на старозагорци промяна. Пожелавам успех на своите колеги за кметове на населени места и за общински съветници“. С тези думи кандидатът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за кмет на Стара Загора д-р Стефан Шишков се обърна към стотиците събрали се да подкрепят кандидатите на левицата.

Валентина Бонева: Само заедно левите сили можем да спечелим и да управляваме успешно

„На тези избори истинските леви сили се явяваме заедно като БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Стара Загора. Само единни левите сили можем да печелим и да управляваме успешно една община“. Това заяви водачът на листата на левицата в Стара Загора Валентина Бонева. Като основни цели на коалицията тя посочи, спечелването на изборите за кмет на общината и рязкото увеличаване на левите представители в общинските съвети. „С кандидат като д-р Стефан Шишков имаме реална възможност да постигнем това“, категорична бе тя.

Бонева заяви, че местните избори задават посоката и темповете на развитие в една община и един град. „Стара Загора се променя, но немалките средства, усвоени през последните 4 години, не са довели до съществен напредък и развитие на общината“, обясни водачът на листата на левицата. Тя заяви, че европроектите са важни за развитието на България, но усвояването на средства от тях не може да е основна цел на едно управление.  По думите й инфраструктурата е важна, но развитието й не може да зададе дългосрочна перспектива на развитие, както на държавата, така и на една община. „Нужни са инвестиции, най-напред те трябва да отиват в икономиката. В това е ролята и ангажимента на централната, но още в по-голяма степен като ангажимент и на местната власт. Трябва да се пренаредят приоритетите на общината и да се привличат инвеститори“, заключи Бонева.

Елена Нонева: Когато сме заедно сме силни и можем да изпълним своите обещания

„Когато сме заедно, сме силни и можем да изпълним своите обещания. Нека имаме вяра в нашата коалиция. Тя няма да участва само в тези избори, а дава перспектива левицата в страната да бъде обединена“. Това заяви председателят на ПД „Социалдемократи“ Елена Нонева. Тя бе категорична, че трябва да се сложи край на илюзията на балона на ГЕРБ. Нонева подчерта, че средствата се насочват само в една посока – инфраструктура и проекти, но те няма да нахранят нашите семейства. От огромна важност по думите й са социалните програми, защото те имат пряко влияние върху живота на хората.