Янаки Стоилов: БСП е срещу частните общини

Изборите трябва да решат промяната в местната власт

„БСП е срещу частните общини, против разпродаването на общинска собственост и залагането на общинско имущество. Затова издигаме кандидати, които да направят така, че хората да имат контрол върху тези процеси.” Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов на предизборна среща в община Белово, област Пазарджик, на която бяха представени кандидатите за кмет на общината, кметове на населени места и листата на общинските съветници на левицата.

„Изборите трябва да решат промяната в местната власт - тя да се превърне в инструмент за разрешаване на проблемите на хората”, посочи Стоилов. Той заяви пред събралите се, че само примирените хора могат да бъдат победени. „Само тези хора, които се стремят да променят своето развитие, могат да спечелят”, категоричен бе зам.-председателят на БСП.

„Излизам с чисто лице пред вас и искам вашето доверие, за да променим стила на работа в община Белово. Ще работим принципно и ще отстояваме нашите позиции за икономическо възстановяване и социално ангажирана политика.” Така кандидатът за кмет на общината инж. Стойко Стефанов, издигнат от БСП, се обърна към членовете и симпатизантите на партията, събрали се на срещата.