БСП създава Младежко обединение

Юли 28, 2009 Новини БСП 0 1431

„Сила за промяна" е мотото, с което на 1 август членовете и симпатизантите на БСП ще се отправят към връх Бузлуджа   „Сила за промяна" е мотото, с което на 1 август членовете и симпатизантите на БСП ще се отправят към връх Бузлуджа за традиционния събор на левицата

„Сила за промяна" е мотото, с което на 1 август членовете и симпатизантите на БСП ще се отправят към връх Бузлуджа

 

„Сила за промяна" е мотото, с което на 1 август членовете и симпатизантите на БСП ще се отправят към връх Бузлуджа за традиционния събор на левицата. По случай 118-тата годишнина от Бузлуджанкия учредителен конгрес и празника на БСП 118 млади социалисти ще получат партийните си книжки на историческия връх. Това са част от организационните въпроси, които Изпълнителното бюро на БСП обсъди на днешното си заседание във връзка с предстоящия събор.

Днес ръководството на партията разисква и организацията на работата и подготовката на материалите за предстоящото заседание на 47-мия Конгрес на БСП. Приетата от  Националният съвет Комисия за подготовка на Конгреса предстои да създаде работни групи, които да организират цялостната дейност по подготовката. Ще се насрочат и провеждат срещи със сдружения на гражданското общество и синдикати. Ще се привлекат външни експерти, които да участват в дискусията по проблемите, които стоят пред БСП и начините за тяхното решаване. Комисията предстои да обсъди организацията на цикъл от разговори в структурите на партията по места.

Съветът за местно самоуправление към НС на БСП утре свиква среща с областни управители, заместник-областни представители, председатели на общински партийни съвети. Ще се обсъждат проблеми свързани с изпълнението на бюджета, както и развитието по управленския проект на БСП за местно управление и регионална политика.

За да продължи политиката си за отваряне към младите хора, БСП създава и Младежко обединение. Първото заседание на организационния комитет за създаване на обединението ще се състои на Бузлуджа на 1 август. В него са включени всички младежи членове на НС на БСП и всички членове на комисията към НС на БСП, които отговарят за младежка политика. Започва работа по места за изграждане на общински структури и структури на областно ниво. Предстоят дискусии по места, последвани от национална среща, която ще се състои между 5 и 11 октомври.