Калоян Паргов: Основната ни цел е да разбием монопола на ГЕРБ в София

Нашите членове и симпатизанти са мобилизирани

„Нашите членове и симпатизанти са мобилизирани, кандидатът ни проф. Мирчев е основният опонент на Фандъкова, а нашата основна цел е да разбием монопола на ГЕРБ в София”. Това заяви по БНТ лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. „Имаме данни, че Фандъкова няма да спечели на първи тур”, допълни той. По думите му веднага след нея по резултати е проф. Мирчев. „Това е сигнал, че влиянието на ГЕРБ намалява, хората осъзнават, че не е достатъчно да озеленим центъра на София, а има проблеми, забатачени от 25 години дясно управление”, каза още председателят на БСП-София. Относно завода за отпадъци, той бе категоричен, че ще продължи да се извозва RDF-а на стотици километри, за стотици милиони.

ЕС да се фокусира върху проблема с бежанците в региона, от който идват

„Ако ЕС иска да влияе на глобалните процеси, трябва да се фокусира върху решаване на проблема в самия регион, от където идва бежанската вълна, а не да чака дали САЩ и Русия ще се договорят”. Това заяви по БНТ лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Той подчерта, че БСП отдавна алармира за проблема с бежанците и в момента наблюдаваме един отслабен ЕС. „Аз гравитирам около идеята на Моне за единност и сила на Съюза и самостоятелност в глобалната политика, независимост и от Изток, и от Запад, но в интерес на държавите-членки. Това, което наблюдаваме в момента е в интерес на богатите държави-членки, за сметка на бедните като нас”, продължи Паргов. Той попита има ли правителството план, позиция, ресурс, какви са преките заплахи за сигурността?. Лидерът на столичните социалисти определи „среднощни изявления” на Меркел за „горещи точки” като кризисен ПР.

БСП показа, че е единствената опозиционна партия

„БСП вчера ясно показа коя е единствената опозиционна партия”, заяви Паргов по повод на гласуваните конституционни промени. Той определи подкрепата за тях като съглашателство за „нещо, което не интересува в момента хората, нещо, което е сметкаджийска работа”. По думите му в момента се правят сметки дали ще се събере конституционно мнозинство, защото се оказва, че тези, които са се подписали преди няколко месеца, в момента гласуват за нещо, което е коренно различно и по-важното е кой ще има по-голямо влияние в съдебната власт. „Тези, които подскачаха по площадите около центъра и си правиха летни разходки, сега трябва да отговарят на въпроса кой и защо. Става въпрос за сметкаджийски истории за квотите на ВСС. Какви проблеми ще реши това?”, каза още Калоян Паргов.